Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:25

1,5 εκατ. ευρώ από το «Φιλόδημος Ι» για το έργο «Ύδρευση Πρέβεζας Φάση ΄Β»

826 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/07/2018, 1:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα είναι το ακόλουθο δελτίο τύπου :

 

Την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του έργου «Ύδρευση Πρέβεζας Φάση ΄Β»,  με χρηματοδότηση 1.540.000 ευρώ, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τις υποδομές του δικτύου  ύδρευσης της πόλης μας. Ειδικότερα, το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενων κεντρικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις ανατολικές περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας (Νεοχώρι, Ψαθάκι, Αγ. Τριάδα), καθώς και στην πόλη της Πρέβεζας.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η επίδραση  του έργου στην τοπική κοινωνία προβλέπεται ιδιαίτερα θετική, καθώς  στοχεύει στην εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικής ύδρευσης για όλα τα νοικοκυριά της  περιοχής, στη μείωση του κόστους για τους πολίτες της Πρέβεζας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα