Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:22

Σ. Σ. Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας : Πόση ακόμα καταστροφή στον βωμό του κέρδους και της εγκληματικής αδιαφορίας;

868 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/07/2018, 1:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

Πόση ακόμα καταστροφή στον βωμό του κέρδους και της εγκληματικής αδιαφορίας;

Ο μονόδρομος μιας ανάπτυξης όπου τα πάντα είναι υποταγμένα στο κέρδος είναι μια διαρκής απειλή για το περιβάλλον και συνεχής κίνδυνος για πυρκαγιά σε όλη τη χώρα. Δεν είναι όμως μόνο η αμέλεια του ανθρώπου που μπορεί να σταθεί αφορμή της καταστροφής.  Κύριος παράγοντας είναι η πίεση των οικονομικών συμφερόντων που δεν διστάζουν να καταστρέψουν στο βωμό του κέρδους, γνωρίζοντας βέβαια τι δρόμους ανοίγει η πυρκαγιά για την “ανάπτυξη” τους. Κάποιοι πάνω στα αποκαΐδια προετοιμάζουν επιχειρήσεις, αιολικά πάρκα και ορυχεία βωξίτη. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι τα Γεράνεια Όρη, είναι πλούσια σε μετάλλευμα βωξίτη και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξόρυξή τους παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Η παντοκρατορία του κέρδους δεν υπολογίζει φυσική ομορφιά, οξυγόνο και ελεύθερα βουνά (Όπως δεν θα υπολογίσουν και οι εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων στη περιοχή μας). Μπροστά στα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, οι ζωές μας είναι το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να υπερβούν.

Τέτοια φαινόμενα θα είναι όλο και πιο συχνά όσο υποτιμάται ο δημόσιος τομέας, όσο οι πυροσβέστες είναι ελάχιστοι και κακοπληρωμένοι συμβασιούχοι που καλούνται να δώσουν κάθε φορά τέτοια υπεράνθρωπη μάχη, όσο ο εξοπλισμός και τα οχήματα είναι ελάχιστα και η Δασική Υπηρεσία αποδιοργανωμένη. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν γιατί αλλιώς θα συνηθίσουμε στην καταστροφή, θα συνηθίσουμε την αποξένωση από κάθε τι φυσικό που όμως μας ανήκει περισσότερο από όσο ανήκει στα συμφέροντά τους.

Η συνολική εγκατάλειψη των δομών προστασίας των αδύναμων αυτής της κοινωνίας έρχεται τώρα να συμπληρωθεί από την καταστροφή που εκτυλίσσεται τώρα στην Αττική, στο έδαφος της ουσιαστικής εγκατάλειψης όλου του πλαισίου προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος. Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια όπως και των ΝΔ- ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ)  που καπηλεύονται τον πόνο και την οδύνη των κατοίκων των περιοχών . Όλοι τους ευθύνονται έμμεσα και άμεσα για τις ζωές που χάθηκαν στις φωτιές, όπως και για αυτές στις πλημμύρες και την οικολογική και κοινωνική καταστροφή που γεννούν καθημερινά.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση εγκλήματος του καπιταλισμού προς τη φύση, το περιβάλλον, τις ίδιες μας τις ζωές.

Η αλληλεγγύη είναι η δικιά μας απάντηση, έμπρακτη στην άμεση ανάγκη των ανθρώπων. Αλληλεγγύη και ξεσκέπασμα των ένοχων για να πληρώσουν οι ένοχοι, να πολεμήσουμε τις αιτίες που γεννούν αυτές τι τραγωδίες και να μην τις ξαναζήσουμε.

Να μη μείνει κανένας και καμία μόνος/η του! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα