Σάββατο, 27/04/2024 | 04:09

Η Πρεβεζάνα Μαρία Κατσικοβόρδου, σχολίασε για ένα από τα ταλέντα του “Μάνου Αντώναρου”

1534 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/07/2018, 12:54 μμ | 0 σχόλια

 

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 13.35 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε ηλικία 62 ετών, ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος, αδελφός του πρώην κυβερνητικού επροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου.  Ο Μάνος Αντώναρος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Έγινε γνωστή ως νόσος των κλιματιστικών και στη συνέχεια ως νόσος των ταξιδιωτών, ωστόσο η νόσος των λεγεωνάριων – όπως ονομάζεται η νόσος που οδήγησε στην Εντατική και τελικά στον θάνατο τον δημοσιογράφο Μάνο Αντώναρο  δεν συσχετίζεται πλέον αποκλειστικά με τα κλιματιστικά ούτε με τα ταξίδια – και κατ’ επέκταση τα ξενοδοχειακά καταλύματα- που ενοχοποιήθηκαν ως εστίες των βακτήριων Legionella.
Το συγκεκριμένο βακτήριο βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella. Έχει θνητότητα περίπου 5–10%, δηλαδή περίπου 5 με 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν, θα έχουν μοιραία κατάληξη. Ωστόσο, δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο Legionella. Περισσότεροι ευάλωτοι, που συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου και που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Legionella, είναι όσο έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι.
Ο Μάνος Αντώναρος είχε εργαστεί ως αρθρογράφος σε ελληνικές εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος, Εθνος, Βραδυνή, Εξπρες, Κέρδος, Αθλητική Ηχώ) και περιοδικά, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Αθήνα 9.84. Διευθυντής στο Κανάλι-5 και παραγωγός στον ΑΝΤ1 Radio και στον Alpha. Στην τηλεόραση εργάστηκε  στην παραγωγή ειδήσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, διευθυντής προγράμματος στον ΣΚΑΙ, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του MEGA, παρουσιαστής 2 εκπομπών στο Seven-X και συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕRT-SAT. Η Πρεβεζάνα Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Μαρία Κατσικοβόρδου (υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας με τη ΝΔ) που συνεργάστηκε στο παρελθόν και με τον αδερφό του στην κυβέρνηση Καραμανλή , αλλά και με τον ίδιο σχολίασε στο διαδίκτυο για τη φυγή του Μάνου Αντώναρου

: ” Και αυτή δική του.  Η φώτο μου με τα περισσότερα like από εσάς, όταν θύμωσα κάποια στιγμή την έκανα delete!!! Είχε μοναδικό ταλέντο στη φωτογραφία, μπορώ να ξεχωρίσω ποιες είναι δικές του. Είχε πολλά ταλέντα. Είχε και το ταλέντο του πατέρα του αλλα δεν το ήθελε. Έπιανε ένα μολύβι και σου έκανε ένα σκίτσο σε ένα χαρτι στο λεπτό. Ίδιο με του πατέρα του. Έλεγε καμια φορά ότι ίσως αυτο που κάνει, η φωτογραφία, η επεξεργασία στη φωτογραφία, ίσως αυτό να ήταν η εξέλιξη του σκίτσου. Την αγαπούσε την φωτογραφία πολύ. Του έδινε ζωή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα