Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:15

Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας « Η ΑΜΙΣΟΣ» : υποδοχή του Πόντιου ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφυλλίδη

1382 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/07/2018, 1:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό»

O Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας « Η ΑΜΙΣΟΣ» σας προσκαλεί στην υποδοχή του Πόντιου ποδηλάτη Βασίλη  Καρυοφυλλίδη, στην ενδιάμεση στάση του ταξιδιού του Αχαρνές -Τραπεζούντα-Αχαρνές, στην Ν.Σαμψούντα στην πλατεία «ΑΜΙΣΟΣ» στις 19 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.00΄μ.μ.

                                   Το Δ.Σ του Συλλόγου.

 

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 18:30, με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών αλλά και της Κίνησης Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών «Επισκήνιον»,  μπροστά από το αρχαίο θέατρο (πρώην Σαλαμίνος 21) τη διαδρομή «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό», με σκοπό να αναδείξει  τη σημαντικότητα αυτού του ευρήματος.  Θα  συνδέσει  τα τοπικά μνημεία, με τα αρχαία θέατρα Άρτας και Λάρισας αλλά και με σημαντικά μνημεία του ιστορικού Πόντου, κάνοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό —και όχι μόνο— προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο. Θα είναι πίσω, στο σημείο από όπου ξεκίνησε, στις 21 Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει διανύσει —κατ΄εκτίμηση— 5.300 χλμ μέσα σε 68 μέρες. Σε αυτή τη δράση θα τον συνοδεύει κι ένας φίλος με το όχημά του, για την ασφάλειά του, ο Θωμάς Γερασίμου, ο οποίος αν και δεν έχει ποντιακή καταγωγή (είναι Ηπειρώτης), τον άγγιξε το γεγονός από την πρώτη στιγμή.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και της βόρειας Τουρκίας.

«Θα χαρώ στο διάβα μου να έχω τη θετική σας ενέργεια και υποστήριξη και πάμε να ζήσουμε όλοι μαζί για δεύτερη φορά τη μοναδική αυτή διαδρομή σε χώματα πολιτισμού, ιστορίας και μνήμης.» Τονίζει ο ίδιος .

Μπορείτε να βλέπετε σχεδόν σε ζωντανό χρόνο τη δράση στη σελίδα τουFacebook: «Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μου».

Βασίλης Καρυοφυλλίδης , αρχισυντάκτης ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα