Τρίτη, 19/03/2024 | 07:54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Πρέβεζας για την κατάσταση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας

885 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/07/2018, 3:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με προβληματισμό και αγωνία παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας Πανελλαδικά αλλά κυρίως στο Νομό Πρέβεζας.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας, που είναι η μοναδική μονάδα δευτεροβάθμιας Υγειονομικής περίθαλψης στο Νομό, καθημερινά αποδυναμώνεται έχοντας φτάσει σήμερα σε σημείο να μην μπορεί να πραγματώσει τον προορισμό της ύπαρξής του.

Η Διοίκηση του εν λόγω Νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι από τις 15 έως 27 Ιουλίου η Παθολογική Κλινική δεν θα νοσηλεύει ασθενείς. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου μας, κλείνει η Παθολογική του Κλινική και μάλιστα σε εποχή που ο πληθυσμός της περιοχής μας λόγω τουρισμού είναι πολλαπλάσιος. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της Υγείας καθημερινά διαψεύδονται από την πραγματικότητα όπως και στην περίπτωση του νομού μας, που όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση  της παρεχόμενης φροντίδας υγείας αλλά με θλίψη διαπιστώνουμε τη συνεχή υποβάθμιση.

Μετά από όλα αυτά ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι, εξαιτίας της διαχειριστικής ανεπάρκειας, της αποτυχίας έγκαιρης πρόβλεψης και της απουσίας στοιχειώδους λειτουργικού σχεδιασμού από τους υπεύθυνους (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση) οι πολίτες της Πρέβεζας, όχι μόνο δεν μπορούν να τύχουν της αυτονόητης και αναγκαίας Υγειονομικής περίθαλψης που αποτελεί αγαθό κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, αλλά, και σε περίπτωση έκτακτου και επείγοντος περιστατικού που θα χρειασθεί νοσηλεία σε Παθολογική κλινική, αυτό θα πρέπει να γίνει σε Νοσοκομεία όμορων Νομών με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους.

Εξαιτίας των ανωτέρω, καλούμε όλους του υπεύθυνους για την κατάσταση  που έχει δημιουργηθεί για τους πολίτες της Πρέβεζας να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά, κυρίως, τους καλούμε να δράσουν άμεσα και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.  

 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ, 23/7/18
Υπ. Τομεάρχης Υγείας

ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πρέβεζας

Χρήστος  Γούσης

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα