Πέμπτη, 24/06/2021 | 17:35

Πρέβεζα : “Φώτα Ομίχλης, το πρώτο βιβλίο του Απόστολου Τάσση

829 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2018, 12:52 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, το πρώτο βιβλίο του Απόστολου Τάσση με τίτλο «Φώτα Ομίχλης».

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να αποκαταστήσει την πόλη στην συνείδηση όσων την γνωρίζουν απλά ως «την πόλη στην οποία πέθανε ο Καρυωτάκης». Δεν επιχειρεί να την προβάλει λαογραφικά ή περιστασιακά, αλλά ως το σκηνικό πάνω στο οποίο διαδραματίζεται μία όμορφη ιστορία, κάπου στις προηγούμενες δεκαετίες, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει την πόλη και τις ειδικότερες συνθήκες της εποχής εκείνης.

Η ιστορία εδώ είναι απλά το μέσον για να γραφτεί ένα βιβλίο που θα εξηγεί παρεξηγημένες αλήθειες. Με γλώσσα που εκπλήσσει με την αμεσότητά της, διηγείται και κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

Παρότι καθαρά λογοτεχνικό το κείμενο, χαρακτηρίζεται από τη δράση που δεν τελειώνει πριν την τελευταία σελίδα. Μέσα από αυτή την αφήγηση γίνεται αναφορά για πρόσωπα και καταστάσεις της εποχής, που δεν είναι τόσο γνωστά όσο νομίζουμε.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του ταπεινού γιου ενός ψαρά, που δένεται με μια παράξενη σχέση με τα όνειρα. Προαναγγέλλεται ότι τα επόμενα πέντε βράδια θα δει πέντε όνειρα – αληθινά ή ψεύτικα, ενοράσεις του μέλλοντός του. Η προαναγγελία αυτή, που αρχικά γεννά στο παιδικό μυαλό προσδοκίες, στη συνέχεια μετατρέπεται σε τρόμο, αφού συνειδητοποιεί (λίγο αργά) ότι όνειρα είναι και οι εφιάλτες.
Το καθένα από τα πέντε όνειρα προσθέτει από ένα κομμάτι στο παζλ της ιστορίας. Θα χρειαστεί όμως ο αναγνώστης να φτάσει μέχρι και το τελευταίο για να κατανοήσει πώς δένονται μεταξύ τους, αν και φαίνονται τόσο διαφορετικά. Το κάθε όνειρο από μόνο του θα μπορούσε να είναι μία ξεχωριστή ιστορία. Αλλά δεν είναι.

Το βιβλίο «Φώτα Ομίχλης» θα το βρείτε στο Βιβλιοπωλείο «ΚΥΚΛΟΣ», Πολυτεχνείου και Κωστή Παλαμά, Πρέβεζα.

Στο συγγραφικό ξεκίνημα του Απόστολου Τάσση και το πρώτο βιβλίο με τίτλο : “Φώτα Ομίχλης” η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, εύχεται να είναι Καλοτάξιδο!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα