Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:17

Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΣ Πρέβεζα, ο Βασίλης Ξανθόπουλος- οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…

920 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/06/2018, 12:00 πμ | 0 σχόλια

 

 

Μετά τη λύση της συνεργασίας του ΠΑΣ Πρέβεζα, με τον Άγγελο Μπέκα, γίνονταν συζητήσεις για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στον πάγκο. Τελικά έγινε μια πολύ καλή επιλογή, αφού ο Βασίλης Ξανθόπουλος έχει δώσει χαρά στο φίλαθλο κόσμο της Πρέβεζας, με την άνοδο στη Γ΄Εθνική και έχει εισπράξει σεβασμό και αγάπη. Επίσης μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ηλίας Κατσιμπόκης που έχει συνεργαστεί με τόσους και τόσους προπονητές, έχει άριστες σχέσεις μέχρι σήμερα με τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, είναι υπέρ της πειθαρχίας και της καλής συνεργασίας με όλους γύρω από έναν σύλλογο. Δεν είναι λίγο το γεγονός ότι τον έχουν σηκώσει στα χέρια Πρεβεζάνοι φίλαθλοι κατά τους πανηγυρισμούς της ανόδου. Ως χαρακτήρας και ως προπονητής είναι τίμιος, θα σεβαστεί τη συνεργασία του με όποιο σύλλογο κι αν έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια, όμως είναι ένας προπονητής απαιτητικός και από την εκάστοτε διοίκηση και από τους παίκτες του, γεγονός που μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. Είναι καλός προπονητής και η επιλογή της διοίκησης του ΠΑΣ Πρέβεζα, είναι εξαιρετική, πλην όμως καθρέπτης όλων, είναι ο αγωνιστικός χώρος, εκεί κρίνονται όλοι, διοικήσεις, προπονητές, παίκτες. Σίγουρα όμως είναι μια πολύ καλή επιλογή για την τεχνικλή ηγεσία του ΠΑΣ Πρέβεζα, ο Βασίλης Ξανθόπουλος. από εκεί και πέρα, σίγουρα θα γνωρίσει την ομάδα, σίγουρα θα κάνει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση, για τις  μεταγραφές  των χαρακτηριστικών των παικτών που θα χρειαστεί, για να κτίσει την ομάδα, που είναι στα δικά του θέλω και που φυσικά, θα έχει τον  στόχο της πρωταγωνίστριας ίσως και της απόλυτης πρωταγωνίστριας!

 

Λίγα πράγματα για το βιογραφικό του Βασίλη Ξανθόπουλου, μέχρι το 2009: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο την 1η Ιανουαρίου του 1959.
Έπαιξε στην δεκαετία του 80 στον Παναιτωλικό σαν τερματοφύλακας, ενώ φόρεσε ακόμα τη φανέλα της Α.Ε. Μεσολογγίου, της Σπάρτης, της Λαμίας και του Ναυπακτιακού Αστέρα.
Ως προπονητής αρχικά  ξεκίνησε απο τον Αχελώο Αγγελοκάστρου στην συνέχεια διατέλεσε βοηθός του Πέτρου Μίχου στον Παναιτωλικό και του Νίκου Αναστόπουλου στον ΠΑΣ Γιάννενα.
Στη συνέχεια δούλεψε μόνος στο Θέρμιο Απόλλωνα, τον Αμβρακικό Βόνιτσας και από το 2002 μέχρι το 2004 στο Ελαιόφυτο. Τον Οκτώβριο του 2004 ανέλαβε τον Παναιτωλικό κάνοντας ικανοποιητική πορεία.
Τόσο, που το καλοκαίρι του 2005 του κάνουν πρόταση τα Γιάννενα και αναλαμβάνει την ιστορική ομάδα. Παρά την καλή πορεία, τον Οκτώβριο, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ υφίσταται κριτική και αγενή συμπεριφορά από τον Αλέξη Κούγια και παραιτείται.
Συνεργάζεται και πάλι με το Ελαιόφυτο, αλλά ανταποκρίνεται σε πρόταση της Λαμίας το Μάρτιο του 2006 και θα τελειώσει εκεί τη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2006 ανέλαβε την Πρέβεζα και την οδήγησε στην άνοδο στην Γ Εθνική το 2007. Αμέσως μετά συνεργάζεται και πάλι με τον Ναυπακτιακό, αλλά θα φύγει σύντομα, μετά από τρεις μόλις αγωνιστικές.
Το Νοέμβριο του 2007 ανέλαβε την Παναχαϊκή και τέλειωσε τη σεζόν στον Παναιτωλικό (Απρίλης 2008) τον οποίο και ανέλαβε πάλι στα τέλη του 2009.Εν συνεχεία δούλεψε στην Αναγέννηση Άρτας, τον Θεσπρωτό ενώ επόμενος του σταθμός ήταν ο Τηλυκράτης Λευκάδας. ,στην συνέχεια στα Τρίκαλα,στην ΑΕ Καραισκάκης, μετά πήγε στην Α.Ε. Μεσολογγίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα