Παρασκευή, 19/04/2024 | 16:35

Ενημέρωση για τα εγκαίνια του Πνευματικού κέντρου “Διογένης” στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας

1041 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/06/2018, 7:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

Αγαπητοί συμπατριώτες, ο Μορφωτικός Πολλιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης «Διογένης» σας ενημερώνει σχετικά με τα τελεσθέντα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου «Διογένης» που έλαβαν χώρα το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018.

Η σεμνή εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πρέβεζας κ.κ.Χρυσόστομου επικουρούμενος από πέντε ιερείς. Στη συνέχεια αποδόθηκε ακριτικό άσμα σε άκρως συγκινητικό κλίμα ενώ αμέσως μετά ο παρουσιαστής λαογράφος – συγγραφέας κ.Χατζηελευθερίου Γιώργος άνοιξε το πρόγραμμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το νέο κτίριο δεν θα αποτελέσει μόνο ένα μέγαρο χορού, μουσικής και τραγουδιών αλλά έναν Φάρο πολιτισμού στην Πρέβεζα για τις αξίες του Ελληνισμού. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα πήραν μέρος η μικτή χορωδία «Ηχοχρώματα» της Πρέβεζας και το χορευτικό του συλλόγου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί οι οποίοι εμπεριείχαν κοινό στοιχείο την ανθρωπιά που ήταν έκδηλη σε όλη την ατμόσφαιρα και καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η Πρόεδρος κα Θεοδώρα Σαρηγιαννίδου-Παπαδοπούλου με την λεπτομερή περιγραφή του ιστορικού της διαδικασίας της υλοποίησης αλλά και την αναφορά σε όλους όσους πρόσφεραν έστω κι ένα μικρό λιθαράκι καθήλωσε τον κόσμο με τον σεβασμό και την αγάπη που μίλησε για το όλο εγχείρημα. Συγκινητική ήταν η αναφορά της στον αξέχαστο Πρόεδρο κ.Ορφανίδη Παναγιώτη, που είχε την ιδέα της κατασκευής του ποντιακού σπιτιού των νέων της Σινώπης. Η θεμελίωση και ο οικοδομικός σκελετός του κτηρίου υλοποιήθηκε απο οικονομικούς πόρους του συλλόγου και την αποπεράτωση οφείλουμε στο τοπικό πρόγραμμα LEADER  ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρέβεζας κ.κ.Χρυσόστομος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.Μπάρκας Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ.Γιαννάκης Στέργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωάννου Στράτος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαΐλης Χρήστος, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Τοπαλίδης Χρήστος ενώ παρευρέθηκαν ο Επίτιμος Πρόεδρος ΠΟΕ και ΔΙΣΥΠΕ κ.Παρχαρίδης Γεώργιος,o διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λούρου κ.Σάλιαρης Ταξιάρχης, ο απόστρατος Υποστράτηγος κ.Τσούτσης Κων/νος, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας κ.Κεραμιδόγλου Αθανάσιος, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ.Πιπιλίδης Λάζαρος-Ματέρης Κων/νος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Παππάς Δημήτρης,ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.Νίτσας Γεώργιος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Γιολδάσης Βασίλης-κ.Βασιλάκης Περικλής, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Νέας Σινώπης κ.Νικολάου Δημήτριος,o Διευθυντής του ΟΑΕΔ Πρέβεζας κ.Κώτσης Δημήτριος καθώς και  οι πρόεδροι και τα μέλη των ακόλουθων σωματείων:

 

– Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής

-Αδελφό σωματείο Αλωνακίων Κοζάνης ‘’Ο ΠΟΝΤΟΣ’’

-Εξωραιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Σαμψούντας ‘’ΑΜΙΣΟΣ’’

-Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας

-Αδελφότητα Μικρασιατών και Ποντίων Ανατολής Ιωαννίνων

-Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας

-Σύλλογος Γυναικών Νέας Σινώπης ‘’Η ΕΛΠΙΣ’’

-Σύλλογος Γυναικών Νέας Σαμψούντας

-Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά

-Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘’ΑΓΕΡΜΟΣ’’

-Σύλλογος Αιμοδοτών Νέας Σαμψούντας

-Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ Νέας Σινώπης

-Ο αρχιτέκτονας-ζωγράφος και φίλος του συλλόγου μας κ.Λέανδρος Σπαρτιώτης

-Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ.Παπαδόπουλος Παύλος

-Ο πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.Κούρτης Γιώργος

-Ο τέως Νομάρχης Πρέβεζας κ.Ιωάννου Βασίλης

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση .

 

Με τιμή

 

Η  Πρόεδρος                                                                                         Η Γραμματέας

 

Σαρηγιαννίδου Θεοδώρα                                                 Βασιλειάδου Σταυρούλα

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα