Παρασκευή, 26/04/2024 | 01:58

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+ KA2

1450 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2018, 5:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θέμα: ‘’Η ένταξη των προσφύγων στα εκπαιδευτικά συστήματα και στην κοινωνία της Ευρώπης’’.

Χώρες που λαμβάνουν μέρος: Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Γερμανία.

Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στο σχολείο μας, όπου συζητήθηκαν  το περιεχόμενο και η πορεία του προγράμματος. Οι εταίροι μας φιλοξενήθηκαν στο φιλόξενο χώρο του σχολείου μας, σε ειδικά διαμορφωμένη και ανακαινισμένη αίθουσα που δημιουργήσαμε. Έγινε επίσκεψη στο hot spot Φιλιππιάδας όπου είδαμε την πραγματική κατάσταση των προσφύγων και ενημερωθήκαμε για όλα τα σημαντικά θέματα που τους αφορούν.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφικό Marburg της Γερμανίας, όπου μας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στο εκπαιδευτικό τους σύστημα, στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, όπως επίσης και έργα των μαθητών μας και των άλλων χωρών. Επίσης μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε στο δημαρχείο του Marburg αντιπρόσωπος του δήμου.

 

Η τρίτη συνάντηση ήταν στην Κύπρο με μαθητές όλων των χωρών. Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Ξεναγηθήκαμε σε αξιοθέατα, γνωρίσαμε την κουλτούρα της Κύπρου και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από ειδικό της Ύπατης Αρμοστείας για το προσφυγικό. Επίσης παρουσιάστηκαν έργα των μαθητών. Οι φιλόξενοι  Κυπραίοι  μας υποδέχτηκαν στο δημαρχείο της Λευκωσίας και μας μοίρασαν αναμνηστικά δώρα.

Περιμένουμε με χαρά τις επόμενες στην Ισπανία και Ιταλία!

H παιδαγωγική ομάδα

του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα