Τρίτη, 19/03/2024 | 11:49

Ρίγη Συγκίνησης από το τραγούδι του Πρεβεζάνου Χρήστου Αργυρού “Το Γελαστό Κοπέλι”, για τον αδικοχαμένο Γιάννη (VIDEO)

1830 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/05/2018, 4:26 μμ | 0 σχόλια

 

Την καλλιτεχνική του σφραγίδα σε ένα τραγούδι που συγκινεί, έβαλε ο Πρεβεζάνος τραγουδοποιός Χρήστος Αργυρός. Ο Πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη Φουντουλάκη, έγραψε σε κατάσταση πένθους ο πατέρας του Κλεάνθης Φουντουλάκης και το μελοποίησε ο Χρήστος Αργυρός. Ας δούμε πως αναφέρεται στην όλη εξέλιξη ο αδερφός του  Γιάννη, Ρένος Φουντουλάκης

Το τραγούδι αυτό είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο μου αδερφό Γιάννη Φουντουλάκη ο οποίος ενώ έφυγε νωρίς απο τη ζωή, μας άφησε πίσω ένα ανεκτίμητο δώρο… τη γνώση του να αγαπάς, να μοιράζεσαι και να ονειρεύεσαι.

Ο λεγόμενος Fudu ήταν χαμογελαστός, δημιουργικός και πάνω από όλα ‘Ανθρωπος, που με την καλή του διάθεση και χιούμορ κατακτούσε πάντοτε τις καρδιές και την εκτίμηση των γύρο του. Ένας ταλαντούχος φωτογράφος με πάθος για τη μουσική και τα ταξίδια.

(1980-2017)

Το τραγούδι αυτό έγραψε μέσα σε κατάσταση πένθους ο πατέρας μας, Κλεάνθης Φουντουλάκης, ένας Κρητικός που κουβαλάει λεβεντιά στην ψυχή του, την οποία και κατάφερε να μεταδώσει και στα 4 παιδιά του (YannisRenosChristiana και Xenia). Τον ευχαριστούμε πολύ και θα τον αγαπάμε πάντα για το δώρο που μας έκανε.

Η μελοποίηση και εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού έγινε από τον Xristos Argyros, ο οποίος έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα, εκτίμηση και κατανόηση στη σημασία των στίχων. Έτσι, δουλεύοντας στο κομμάτι αυτό για αρκετούς μήνες, με πλήρη αφοσίωση, κατάφερε να μεταδώσει το συναίσθημα όπως ακριβώς θα θέλαμε να εκδηλωθεί. Μέσα από όλο αυτό, ο Χρήστος δεν κατάφερε μόνο να κερδίσει τον σεβασμό απο την οικογένεια και τον ευρύτερο κύκλο του Γιάννη, αλλά και -κατα τις μαρτυρίες του- να αναπτυχθεί ως καλλιτέχνης.

Η δημοσιοποίηση αυτή έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποβίωση του αγαπημένου μας Γιάννη – ενώ η μελωδία θα ηχεί για πάντα μέσα στις καρδιές μας.

Μουσική: Χρήστος Αργυρός
Στίχοι: Κλεάνθης & Ρένος Φουντουλάκης
Παραγωγή: Orange Studio

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ενήμερωσα τον πατέρα μας ότι μελοποίησα την μαντινάδα του, και άκουσε το τραγούδι, μου απάντησε με το εξής:

“Το θρήνο εμελοποίησες τί άλλο να προσμένω, η λεβεντιά σου η τρανή στη θλίψη βάνει φρένο!

Μπροστά μας είναι ο καιρός, ώρα για μελωδίες που να μιλούνε για χαρές, αγάπη κι ευτυχίες.

Το «Σ΄αγαπώ» μη προσπερνάς με το δικό μου τρόπο και σκάλισε τον πιο βαθιά, αξίζει του τον κόπο.”

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα