Τρίτη, 19/03/2024 | 10:05

Παργινό Συμπόσιο για τρίτη σερί χρονιά- θα το καλύψει τηλεοπτικά και η Warner Bros Productions !!!

901 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2018, 2:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται  φέτος το Παργινό Συμπόσιο στις 31/05/18 και ώρα 20.00 στον παραλιακό πεζόδρομο της Πάργας από τον Σύλλογο Εστίασης Πάργας με την αρωγή του Δήμου Πάργας και την οικονομική στήριξη δεκάδων χορηγών στο χώρο της εστίασης και της παραγωγής τοπικών προιόντων.

Πρόκειται για ένα μονοήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ, μια γιορτή  γεύσης που διοργανώνεται στα πρότυπα αντίστοιχων φεστιβάλ σε πόλεις της Ευρώπης για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, εν προκειμένω του γαστρονομικού τουρισμού, δράση που εντάσσεται στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού .

Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο road event της περιοχής που προβάλλει την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προιόντα σε συνεργασία με τη  Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά επίδειξη μαγειρικής από έμπειρους σεφ , να γευθούν αντιπροσωπευτικά πιάτα της ηπειρώτικης κουζίνας αλλά και ελληνικά κοκτέιλ με βάση το ούζο ή το μπράντι.

Παράλληλα διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής για τους λιλιπούτειους μάγειρες.

Την εκδήλωση θα συνοδεύει ζωντανή μουσική και προσδοκούμε να καταλήξει σε ένα μεγάλο πάρτι.

 

Φέτος, μάλιστα,   το Συμπόσιο ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό. Εικόνες από την εκδήλωση θα κινηματογραφηθούν από το συνεργείο της Warner Bros Productions και θα προβληθούν στις Σκανδιναβικές χώρες μέσα από το πολύ επιτυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα «THE BACHELLOR» το ερχόμενο φθινόπωρο. Η Warner Bros και το Channel 4 επέλεξαν φέτος ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους εξωτικούς προορισμούς ανά τον κόσμο να κινηματογραφήσουν όλη τη σειρά των 25 επεισοδίων τους σε όλη την Δυτική Ακτογραμμή του Ιονίου και την ενδοχώρα της Ηπείρου με τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία.

Η σημασία της επιτυχίας του όλου εγχειρήματος έγινε αμέσως αντιληπτή από τους τοπικούς φορείς και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή και όλοι συμβάλλουν δραστικά στην ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα