Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:50

Αναβλήθηκε η δίκη των 9 ατόμων, μελών ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων σωματείων της Πρέβεζας

1029 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/05/2018, 4:26 μμ | 0 σχόλια

 

 

Για το Φεβρουάριο του 2019 αναβλήθηκε η δίκη των 9 συναδέλφων μας, μελών ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων σωματείων της Πρέβεζας, τους οποίους η αστική δικαιοσύνη έσυρε σε δίκη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον περασμένο Δεκέμβρη, ο οποίος καθιστά «ιδιώνυμο» αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς.

Την αλληλεγγύη τους προς τους διωκόμενους συναδέλφους εξέφρασαν πλήθος κόσμου, μέλη εργατικών σωματείων και άλλων κοινωνικών φορέων, μαθητές και σπουδαστές, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια στην Πρέβεζα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κύμα καταστολής.

Η κυβέρνηση έχει γίνει το πιο πειθήνιο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου. Χλευάζει προκλητικά όλο τον λαό καθώς επέλεξε την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στους κόπους των εργαζόμενων τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς!

 

Παράλληλα αυξάνει την τρομοκρατία και την καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται και προσπαθεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Η γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, απευθύνει πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Πρέπει όλοι μας το επόμενο διάστημα, με μπροστάρηδες τα εργατικά μας σωματεία να εντείνουμε την πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ αυτός ο αγώνας, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σωματεία, εργαζόμενους και φορείς. Παράλληλα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να μη δεχτούμε να πληρώσουν αυτοί την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, όπως έκαναν ήδη μια και δυο φορές, πληρώνοντας τις ανακεφαλαιοποιήσεις των λεγόμενων συστημικών τραπεζών.

Να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Όσα μέτρα εκφοβισμού και καταστολής και αν επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και το αστικό κράτος για να επικρατήσει “σιγή νεκροταφείου”, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει από το ταξικό εργατικό κίνημα το οποίο ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

 

Πρέβεζα 2 Μάη

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα