Παρασκευή, 19/04/2024 | 16:15

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Καθηγητών Πρέβεζας : Όχι στον πόλεμο

910 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2018, 2:04 μμ | 0 σχόλια

 

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στον λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προβάλλοντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα, υποκρίνονται ότι θέλουν να «προστατεύσουν» τον συριακό λαό, «ξεχνώντας» τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν προκαλέσει όλοι όσοι εμπλέκονται τόσα χρόνια στον πόλεμο της Συρίας.

Στην πραγματικότητα η εξέλιξη αυτή φέρνει πολύ πιο κοντά την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου. Βαθαίνει και οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής με στόχο το ξαναμοίρασμα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας για να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια. Ενισχύεται ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Αυξάνονται ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και των ξεριζωμένων ανθρώπων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα!

Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες. Εμπλέκει τη χώρα βαθιά σ’ αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Τάσσεται με τη δολοφονική πολιτική ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ακολουθώντας με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Λέει ψέματα περί μη εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο, καθώς η βάση της Σούδας παρέχει τεράστια βοήθεια στους μακελάρηδες των ΗΠΑ.Παραχωρεί διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στα εγκληματικά τους σχέδια, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ. Συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στον Άραξο. Στο πλαίσιο αυτό ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει εμπράκτως και με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή της στους εγκληματίες, γι αυτό και χτύπησε βάναυσα με ΜΑΤ και χρήση χημικών (τραυματισμοί και δύο συλλήψεις) τη Δευτέρα 16/04 την αντιπολεμική πορεία φοιτητών και σπουδαστών που διαδήλωναν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Στόχος της; είναι η καταστολή κάθε αντιπολεμικής φωνής αντίστασης.

Χαιρετίζουμε όλες τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην πόλη μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τον λαό και τη νεολαία σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια.

Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν.

– ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!

– ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

– ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

– ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.!

– ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

– ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Όλες-οι στους δρόμους! Όλες-οι στα συλλαλητήρια!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα