Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:43

Πρέβεζα : Πλήθος κόσμου και επισκεπτών στην Φαντασμαγορική Ανάσταση στον Άγιο Θωμά

1023 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2018, 12:34 πμ | 0 σχόλια

 

 

Είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, προετοιμάζουν την Ανάσταση, μέρες πριν, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα, είναι ομολογουμένως εξαιρετικό. Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018, και το χωριό του Αγίου Θωμά, είχε και πάλι την… τιμητική του. Πλήθος κόσμου, επισκέπτες από διάφορες περιοχές, αλλά και από την κύπρο, κατέκλυσαν κάθε τμήμα της εκκλησίας, αλλά και σε όλα τα σημεία στο λιμανάκι του Αγίου Θωμά.

 

Όταν ξεκίνησε το… “Χριστός Ανέστη” από τον ιερέα Πάτερ Δημήτριο και τους πιστούς, τα… αμέτρητα Βεγγαλικά, έδωσαν φως στον ουρανό και το φαντασμαγορικό θέαμα, άφησε εντυπωσιασμένους ντόπιους και φυσικά επισκέπτες, που με κάμερες, κινητά, κατέγραφαν όλα όσα γίνονταν στον ουρανό του Αγίου Θωμά. Δεν σταμάτησαν να πέφτουν Βεγγαλικά, επί πολλά λεπτά της ώρας, με αποτέλεσμα, ορισμένοι να πιστέψουν ότι στον Άγιο Θωμά, θα ρίχνουν Βεγγαλικά για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου, μέχρι να ξημερώσει η… Κυριακή του Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμβαίνει στον Άγιο Θωμά, έχει σαφέστατα τουριστικές προεκτάσεις, τουριστικά χαρακτηριστικά αν θέλετε. Έχει μαθευτεί ότι σ’ αυτό το χωριό της Πρέβεζας, με τις έντονες και αδιάκοπες πολιτιστικές δράσεις, η γιορτή της Ανάστασης, γίνεται με ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο. Κι αυτό το γνωρίζουν σε πολλά μέρη της χώρας, γι’ αυτό και η επισκεψιμότητα στον Άγιο Θωμά, το βράδυ της Αναστάσεως, χρόνο με τον χρόνο, αυξάνεται, γεγονός που επιβεβαιώνει του λόγου, το αληθές. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και του Χρόνου, με υγεία και τύχη!

 

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα