Τρίτη, 19/03/2024 | 09:38

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

1125 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2018, 5:02 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τη θέση του για παραμονή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα υποστήριξε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με υπόμνημα που υπέβαλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων που διεξήχθη το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Κέρκυρα, με θέμα τη συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Καββαδάς στην εισαγωγή του χαρακτηρίζει «θετική κίνηση» την πρωτοβουλία συνένωσης του Ιονίου Πανεπιστήμιου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων η οποία «μπορεί και πρέπει να δώσει μια νέα προοπτική στην ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων» ωστόσο υπογραμμίζει ότι «η συνένωση αυτή όμως δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος ενός νησιού ή του άλλου».

 

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και φορείς των Ιονίων νήσων στο υπουργείο Παιδείας στις 25 Οκτωβρίου 2017, «διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό η Λευκάδα εξαιρείται από το νέο, συνενωμένο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και βγαίνει από το χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» λόγω ακαδημαϊκών κριτηρίων σημειώνοντας ότι «ποτέ δεν κατέστη σαφές ποια είναι ακριβώς αυτά, τι βαρύτητα έχει το καθένα και με ποια προτεραιότητα μπαίνουν».

 

Σημειώνει δε ότι στη συζήτηση έχει μπει η ίδρυση και λειτουργία Διετών Προγραμμάτων Σπουδών στη Λευκάδα, καθώς και η ίδρυση ερευνητικού ινστιτούτου ιστορίας σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τα οποία όπως τονίζει «δεν είναι Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» .

«Δεν απαξιώνω εκ των προτέρων καμία από τις δύο αυτές δομές. Καλοδεχούμενες είναι. Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όμως δεν είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Αυτό που θέλουμε και αυτό που ζητάει η Λευκαδίτικη κοινωνία είναι Τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ο κ. Καββαδάς υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων που αναμένονται στα τέλη Μαΐου και θα λαμβάνεται υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

«Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζω ότι η κοινωνία της Λευκάδας έχει μιλήσει. Θέλει το αυτονόητο. Να υπάρχει Τμήμα ή Τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί» σημειώνει ο βουλευτής παραθέτοντας ότι:

1.Η κοινωνία της Λευκάδας έχει εκφράσει την άποψη αυτή με το υπόμνημα 49 φορέων και συλλόγων που έχει επιδοθεί στον Υπουργό.

2.Έχει εκφραστεί μέσα από την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και λοιπών φορέων.

3.Έχει εκφραστεί μέσα από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

4.Έχει εκφραστεί μέσα από το ψήφισμα της Συνοποσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, το οποίο επίσης έχει επιδοθεί στον Υπουργό.

 

«Σε κάθε περίπτωση, στηρίζω την Ακαδημαϊκή αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας με την ίδρυση ενός νέου Ιόνιου Πανεπιστημίου, που θα έχει παρουσία με ακαδημαϊκά Τμήματα σε κάθε νησί. Στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά.  Και φυσικά στη Λευκάδα» καταλήγει ο βουλευτής.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα