Σάββατο, 20/04/2024 | 00:39

Κοσμοπλημμύρα στήριξης στον Σπύρο Κυριάκη- Προσωπικότητα που ξεχωρίζει ο επιχειρηματίας του νομού Πρέβεζας

1242 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2018, 4:06 μμ | 0 σχόλια

 

Τα μηνύματα στήριξης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Σπύρου Κυριάκη, φτάνουν από κάθε γωνιά του νομού Πρέβεζας. Καθαρές πολιτικές κουβέντες, ρεαλισμός, αλλά και βέβαια ικανότητες, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία, που κάνουν τον επιχειρηματία (Ξενοδόχος) του νομού Πρέβεζας Σπύρο Κυριάκη να ξεχωρίζει. Σε όποιοδήποτε σημείο του νομού Πρέβεζας κι αν εμφανιστεί, οι πολίτες αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του, μια δύναμη εμπιστοσύνης. Αναγνωρίζουν έναν άνθρωπο που αξίζει να εμπιστευτούν και να συμπορευτούν μαζί του. Κόσμος από όλους τους κομματικούς χώρους, συμπαρατάσσεται στην πολιτική προσπάθεια του Σπύρου Κυριάκη, ένα πρόσωπο που  δίνει ελπίδα. Κόσμος που έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς στέκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει.

Πρόοδος ή στασιμότητα..

 

Μια συγκέντρωση φίλων, που εξελίχθηκε σε κοσμοπλημμύρα στήριξης (πάνω από 600 άτομα κατέκλυσαν τον χώρο) είχε το Σάββατο 24 Μαρτίου το απόγευμα, στο MED στην Πάργα, ο Σπύρος Κυριάκης.  αναφέρθηκε ακριβώς στο παραπάνω σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, σημειώνοντας : “θέλω να ξέρετε πως για μένα οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν υφίστανται πλέον και πως τα κλασικά διλλήματα αριστεράς- δεξιάς-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-μνημόνιο- αντιμνημόνιο έχουν αντικατασταθεί με ένα και μοναδικό. Πρόοδος η στασιμότητα. Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς ήρθατε σήμερα εδώ για να τιμήσετε εμένα και μόνο. Απεχθάνεστε την πολιτική και τους πολιτικούς ,Έχετε απηυδήσει και δικαίως από τα κόμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Θέλω όμως να ξέρετε πως η πολιτική με ήττα και οι πολιτικοί με οι επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας. Γι’ αυτό τον λόγο φίλες και φίλοι σας ζητάω να συμπαραταχθούμε και να συμπορευτούμε σε αυτόν τον κοινό αγώνα. Είμαι και εγώ ένας από εσάς και στη θέση μου θα μπορούσε να ήταν ο καθένας σας. Σας ζητάω να μου δώσετε δύναμη και σας υπόσχομαι πως η δύναμη αυτή θα είναι δική σας δύναμη. Ανήκω φίλες και φίλοι σε μια γενιά της οποίας το παρόν και το μέλλον έχει δυστυχώς υποθηκευτεί από πράξεις και παραλήψεις των παλαιοτέρων γενιών, αυτών των γονιών μας. Μια γενιά η οποία πληρώνει μια κρίση την οποία δεν δημιούργησε και για την οποία δεν φταίει.

Το ασύμμετρο βάρος προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας 

 

Και όμως στις πλάτες της δικής μας γενιάς πέφτει το ασύμμετρο βάρος να προσπαθήσουμε να ανορθώσουμε την χώρα και να την βγάλουμε από την συνεχιζόμενη κρίση.” Σε ότι αφορά τον δήμο Πάργας, που πραγματοποίησε και την συγκέντρωση ομιλία, αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα όπως ο τουρισμός, το κέντρο υγείας Πάργας κ.α. Σε κάθε περιοχή που ο κ. Κυριάκης συναντά τους πολίτες, αναφέρεται και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον δήμο, στον οποίον και βρίσκεται. Άριστος γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν την κάθε περιοχή, αλλά και ειλικρινής, σχολίασε σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του : Δεν μου αρέσει να γίνομαι δυσάρεστος αλλά ο χρόνος που μας απομένει για να δράσουμε είναι ελάχιστος. Το 2020 λήγουν ουσιαστικά τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την Ελλάδα και έστω και αν πάρουμε παράταση έχουμε ίσως μέχρι το 2024 για να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο.”

Όνομα βαρύ σαν ιστορία και η συγκινητική αναφορά στον Πατέρα του

Συγκίνηση προκάλεσε στον κόσμο η αναφορά του Σπύρου Κυριάκη στον αείμνηστο πατέρα του, Γεώργιο Κυριάκη. ” Θα έδινα τα πάντα για να είχα μαζί μου έστω και για ένα λεπτό τον πατέρα μου. Τον πατέρα μου που με μεγάλωσε με αρχές και αξίες για να γίνω αυτός που είμαι σήμερα στην προσπάθεια μου να του μοιάσω. Έχω όμως μαζί μου την μητέρα μου την σύζυγο μου και τον γιο μου τον Γιωργάκη, τον πιο σκληρό και αδέκαστο κριτή για τις πράξεις μου και τις παραλήψεις μου. Είναι ο μοναδικός λόγος για τον όποιο ασχολούμαι με την πολιτική στο επίπεδο αυτό αλλά και ο μοναδικός λόγος που δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι. Θέλω και στους τρεις να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που δεν αφιερώνω σε αυτούς για τις ώρες που δεν είμαι μαζί τους αλλά και προκαταβολικά συγγνώμη για τις ώρες που δεν θα αφιερώσω στο μέλλον αν όλοι εσείς με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας”

 

 

Παράδειγμα από στιχουργικό αφορισμό του Άλκη Αλκαίου και το παράπονο

Ο Σπύρος Κυριάκης συνεχίζοντας ανέφερε ως παράδειγμα τον Άλκη Αλκαίο κι έναν στιχουργικό αφορισμό του, κάνοντας και το παράπονο ότι δεν τον τιμάνε όπως θα έπρεπε. ο Κ. Κυριάκης υπογράμμισε: Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε έναν από τους στιχουργικούς του αφορισμούς ένας μεγάλος Παργινός τον οποίον εμείς οι ίδιοι οι Παργινοί δεν τον τιμάμε όσο θα έπρεπε ο Άλκης Αλκαίος η κατά κόσμο Βαγγέλης Λιαρος«Ότι κερδίζω στο όνειρο το χάνω στην ζωή». Είναι μάλλον έτσι η  ανθρώπινη μοίρα να σε αναγκάζει να σπαταλάς την ζωή σου κυνηγώντας τα όνειρα σου και για μένα το όνειρο μου είναι να φτιάξουμε έναν καλύτερο νομό για τις επόμενες γενιές, μια καλύτερη Πάργα για τα παιδιά μας και μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά που θα έρθουν.

 

Το MED και το ιστορικό “Ραντεβού”…

Η Κοσμοπλημμύρα στήριξης στο πρόσωπο του επιχειρηματία του νομού Πρέβεζας Σπύρου Κυριάκη, στο MED στην Πάργα, ήταν απλά ένα δείγμα, για το ρεύμα που έχει σε ολόκληρο το νομό Πρέβεζας. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα ιστορικό ραντεβού για τον γνωστό επιχειρηματία, στο δύσκολο και αυστηρό κοινό του δήμου Πάργας και τα κατάφερε. Αν υπολογίσουμε πάνω από 600 άτομα, εκπροσώπους οικογενειών και όχι μόνο κι αυτό μπορεί να πολλαπλασιαστεί Χ3 ή Χ 4, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το μέγεθος της δυναμικής στήριξης στο πρόσωπο του Σπύρου Κυριάκη! Και μιλάμε αυστηρά για τον παλιό δήμο Πάργας, αφού στην εκδήλωση ήταν πολίτες αποκλειστικά από τον παλιό όχι τον διευρυμένο  δήμο Πάργας.  Είναι σίγουρο ότι και το μέλλον του ανήκει αλλά και το αξίζει. Τα μηνύματα εμπιστοσύνης και στήριξης στον Σπύρο Κυριάκη φτάνουν από κάθε γωνιά του νομού Πρέβεζας διότι είναι προσωπικότητα που αξίζει και να εμπιστευτείς και να στηρίξεις.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα