Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:42

Και η Πρέβεζα διαδήλωσε κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας

1160 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2018, 9:58 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η αντιρατσιστική πρωτοβουλία και το συντονιστικό εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας, είχαν  αναλάβει την πρωτοβουλία και το Σάββατο 17 Μάρτη, που ήταν η διεθνής ημέρα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την φτώχεια και τον πόλεμο, διοργάνωσαν διαδήλωση στον αύλειο χώρο της Θεοφανείου Αίθουσας και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Ακόμα κι αυτή τη μέρα, έβγαιναν νεκροί μετανάστες από τη θάλασσα, ακόμα κι αυτή τη μέρα, έχαναν τη ζωή τους μετανάστες στην άσφαλτο. Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στους ανθρώπους αυτούς που και στην Πρέβεζα κράτησαν ψηλά τις ανθρώπινες αξίες που δείχνουν με τις διαδηλώσεις τους ότι και στον τόπο μας υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο και τις αξίες του.

 

 

Η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας υπογράμμισε

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάνω από 60 χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα, ενώ πολλαπλασιάζεται συνεχώς ο αριθμός των πνιγμών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

• Ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα κάμπ.

• Να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χ.Α.. Να κλείσουν τα γραφεία της. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες.

• Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει η Frontex.

Παλεύουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μεγαλύτεροι, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο για να αντισταθούμε στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα