Παρασκευή, 26/04/2024 | 17:20

Εργαστηριακός εξοπλισμός για 26 μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου

1139 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2018, 2:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συνολικά 26 μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ηπείρου θα εξοπλιστούν με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της σχετικής ενταγμένης στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 πράξης που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

 

Η πράξη «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων της Περιφέρειας Ηπείρου» στοχεύει στην αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού των μονάδων  στις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Σκοπός είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση των προσόντων των ωφελούμενων μαθητών και σπουδαστών κατά τη μετέπειτα προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 2.970.336 ευρώ.

 

Τα προς προμήθεια είδη διαμορφώθηκαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄& Β΄ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και τη Διεύθυνση δια Βίου Μάθησης του ΥΠΠΕΘ. Ειδικότερα, τα είδη αφορούν τις κατηγορίες Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής,  Ηλεκτρολογίας, Εργαλειομηχανών CNC, Μηχανολογίας, Οχημάτων, Ψύξης – Θέρμανσης, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γεωπονίας, Υγείας και  Πρόνοιας, Δομικών Έργων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα