Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:45

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

1136 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2018, 8:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Δελτίο τύπου

Με μια όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία στο Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου, τα εγκαίνια δύο νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Πάργας, του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ταυτόχρονα, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Πάργας.

Στον ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Νάστας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την τοπική μας κοινωνία γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε στους δημότες μας, σε χώρους που διαμορφώθηκαν κατάλληλα, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δύο νέες κοινωνικές υπηρεσίες, που λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό. Που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθησία μας και ότι είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Που αποδεικνύουν ότι είμαστε αποτελεσματικοί στο να αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συμβολή της στη χρηματοδότησης του Δήμου μας από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ομάδα Έργου, που υλοποίησε τις συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένα το Θωμά Μπόχτη, τη Δώρα Τσιλιμπώκου, τον Γιώργο Παππά και τη Ζωή Στυλιδιώτη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι είμαστε κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, που είναι ισχυρή, αν ο κάθε κρίκος της είναι δυνατός. Αν κάποιοι κρίκοι της σπάσουν, η αλυσίδα διαλύεται.

Η δύσκολη περίοδος που περνάει η πατρίδα μας, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας. Την αύξηση των ανέργων, την αύξηση των ηλικιωμένων που ζητούν τρόφιμα και γενικότερα την αύξηση συνανθρώπων μας, από διάφορες ομάδες πληθυσμού, που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Γι’ αυτό οφείλουμε να σχηματίσουμε μια συμμαχία κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τελειώνοντας, ζητώ τη συνδρομή και την ενίσχυση όλων σας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όλες οι επιχειρήσεις, όλοι οι φορείς του Δήμου μας, να έχουν υπόψη τους ότι βοηθάμε συμπολίτες που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ζίτσας και Νικολάου Σκουφά, Μιχάλης Πλιάκος και Στάθης Γιαννούλης αντίστοιχα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Ταξίαρχος Δημήτρης Σιόρεντας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πάργας Ιωσήφ Σίσκας και Σωτήρης Ευθυμίου, η Προϊστάμενη Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Πρέβεζας Μαρία Ζουρουφίδου, υπάλληλοι του Δήμου Πάργας και των κοινωνικών δομών των Δήμων Ζηρού, Σουλίου και Πρέβεζας καθώς και πλήθος συμπολιτών.

Παρεχόμενες υπηρεσίες –Υπεύθυνοι – Επικοινωνία

1) Κέντρο Κοινότητας

Δίνει πληροφόρηση για τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής φροντίδας, οποιασδήποτε μορφής, που υλοποιούνται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται δωρεάν για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς και όλες τις υπηρεσίες. Παραπέμπει, ακόμη, αιτήματα πολιτών σε άλλες προνοιακές δομές, όπως οι Κοινωνικοί Ξενώνες ή τα Κοινωνικά Φροντιστήρια. Παρέχει τέλος συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες αλλά και για την ένταξη στην αγορά εργασίας νέων ή επαγγελματιών και έχει μέχρι τώρα εξυπηρετήσει 450 οικογένειες με πάνω από 900 ωφελούμενους.

Στεγάζεται στην πρώτη αίθουσα, (Κύπρου 17, Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου –τηλ. 2684029196), έχει υπεύθυνους την κοινωνικό λειτουργό Παρασκευή Παπαζήση και τον ψυχολόγο Παναγιώτη Φραγκίσκο.

2) Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μοιράζει σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια και γενικά είδη παντοπωλείου και όλα αυτά εντελώς δωρεάν.

Τα είδη του προέρχονται κυρίως από δωρεές και χορηγίες πολιτών, επιχειρήσεων παραγωγών, σχολείων και διάφορων συλλογικών οργάνων. Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετεί σε συστηματική βάση 150 ωφελούμενες οικογένειες και η επιλογή των δικαιούχων γίνεται μετά από αίτησή τους, από την Επιτροπή Διαχείρισης.

Στεγάζεται στην δεύτερη αίθουσα, (Κύπρου 17, Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου – τηλ. 2684029232) και έχει υπεύθυνους τον Γεώργιο Παντούλα και τον Απόστολο Ματέρη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα