Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:52

Πρέβεζα : Οι πλημμυροπαθείς του Λούρου, στον Εισαγγελέα-Δήλωση Παράστασης πολιτικής αγωγής

1059 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2018, 5:35 μμ | 0 σχόλια

 

Στα δικαστήρια της Πρέβεζας, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες και να επιβληθούν οι κυρώσεις σε αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα οποία συνέβησαν, αλλά και να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού των αστικών και διοικητικών δικαστηρίων , αποζημιώσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολύ μεγάλες ζημιές οι οποίες υπέστησαν, βρέθηκαν εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών του Λούρου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018. Με δηλώσεις τους προς εκπροσώπους ΜΜΕ, ο (γνωστός δικηγόρος) δικηγόρος της Πολιτικής αγωγής  Βασίλης Γιάπρος, συνοδευόμενος από τον Πολιτικό μηχανικό και δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας Διονύση Καλλίνικο, αλλά και Πλημμυροπαθείς, υπογράμμισε :  “Ως γνωστόν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017 στη περιοχή του Λούρου συνέβη ένα πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί συμπολίτες μας να υποστούν πολύ μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους (σπίτια, αποθήκες, προσωπικά αντικείμενα, αγροτικές καλλιέργειες), μάλιστα και το σημαντικότερο κινδύνεψαν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Πραγματικά οι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας υπερέβαλαν εαυτούς και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες στο να σώσουν συμπολίτες μας στην Δ.Ε. Λούρου εκείνη τη βραδιά. Η παρουσία μας σήμερα στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας συνίσταται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες, ενδεχομένως και άλλοι στον μετέπειτα χρονικό διάστημα υπέβαλαν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης προκειμένου αφενός μεν να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες και να επιβληθούν οι κυρώσεις σε αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα οποία συνέβησαν αφετέρου δε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων αποζημιώσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολύ μεγάλες ζημιές οι οποίες υπέστησαν. Εγώ θέλω να πω ότι είναι πραγματικά θαύμα το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε θύματα εκείνο το βράδυ, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο το ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το οποίο συνέβη…είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν δύο υδατορέματα – παραπόταμοι ο ανανίας και ο ξυδιάς οι οποίοι είχανε πάρα πολλά χρόνια να καθαριστούν και εξαιτίας της αμέλειας γιατί το αδίκημα τελείται και με πράξη και παράλειψη, εξαιτίας της παράλειψης των αρμοδίων των υπευθύνων να γίνει ο καθαρισμός αυτών των δύο υδατορεμάτων, πλημμύρισαν ανέβηκε η στάθμη και για αυτό πλημμύρισε η περιοχή αριστερά όπως πηγαίνουμε προς περιοχή του Λούρο με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι συμπολίτες μας.

 

Λέω από τη μια μεριά ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα από την άλλη όμως θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα μάθημα γιατί σήμερα, μετά το συμβάν..πάντα ενεργούμε μετά, τα υδατορέματα καθαρίζονται. Δεν μπορεί να γίνει λόγος για ακραίο καιρικό φαινόμενο, γιατί μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2017, μέσα στο τρίμηνο που μεσολάβησε (Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος) είχαμε ακόμα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα με ακόμα μεγαλύτερο ύψος βροχής από εκείνη την βραδιά, αλλά τα ρέματα δεν πλημμύρισαν πάλι γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες καθαριότητας. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, όσοι συμπολίτες έχουν υποστεί ζημιές θα παραστούν στη διαδικασία αυτή με ότι ο νόμος προβλέπει και πιστεύουμε θα υπάρξει αίσιο τέλος, έτσι ώστε πρωτίστως να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους , δευτερευόντως δε να οι συμπολίτες μας. Ενώ, για την παρουσία στα δικαστήρια του Πολιτικού Μηχανικού Διονύση Καλλίνικου,ο κ.Γιάπρος ανέφερε, ο κ. Διονύσης Καλλίνικος είναι τεχνικός σύμβουλος στην προσπάθεια που γίνεται για τον καταλογισμό των ευθυνών και την αποκατάσταση των ζημιών, είναι τεράστιο το έργο που έχει προσφέρει και πολύ μεγάλη η συμβολή του στο να ενταχθεί η έκθεση πραγματογνωμοσύνης και η τεχνική έκθεση η οποία θα κατατεθεί αρμοδίως στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, βεβαίως εκτός από την επαγγελματική του ιδιότητα είναι γνωστή η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, είναι ενεργός πολίτης συμμετέχει πάρα πολλά χρόνια στα κοινά και αυτό τον τιμά ιδιαίτερα που προσφέρθηκε να βοηθήσει τους συμπολίτες μας στην Δ.Ε. Λούρου.”

Σε δήλωση του κ. Διονύσης Καλλίνικος  είπε χαρακτηριστικά : ” Εμείς μαζί με τον κ.Γιάπρο και τους πλημμυροπαθείς περπατήσαμε αυτά τα δύο υδατορέματα, διαπιστώσαμε ότι τώρα έχουν γίνει καθαρισμοί, θα μπορούσαν να είχαν γίνει καθαρισμοί πριν τις πλημμύρες και όλα θα είχαν αποφευχθεί.” Αξίζει να θυμίσουμε ότι από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας  κ. Κάππο,  έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για τις πλημμύρες της 1ης Δεκέμβρη στο Λούρο και η διαδικασία της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα