Σάββατο, 20/04/2024 | 06:40

Πρέβεζα : Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου, παρά την κακοκαιρία, ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

1183 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2018, 6:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

Παρουσία πολιτικών και ένστολων αρχών, αλλά και πλήθους κόσμου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έγινε με λαμπρότητα, ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας, Αγίου Χαραλάμπους το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις πολιτικές αρχές του τόπου, υπήρξαν δύο νέα πρόσωπα, στον φετινό εορτασμό, ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης και ο γνωστός επιχειρηματίας του νομού Πρέβεζας και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης. Η προσέλευση των πιστών στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας ήταν αθρόα, ενώ στη συνέχεια και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα , ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο Ιστορικό Κέντρο και την παραλία της Πρέβεζας.Την εικόνα μετέφεραν για ακόμα μία χρονιά σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, ενώ η Φιλαρμονική «Ορφεύς» έδινε  πανηγυρικό τόνο στον εορτασμό παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια.Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ.Παύλος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεου και του Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Στην συνέχεια ο Δήμος Πρέβεζας   παράθεσε καφέ στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς προς τιμήν των προσκεκλημένων . Εκεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε βιβλία, ως αναμνηστικά δώρα στους Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης, κ.Παύλο,και  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεο, ενώ στη συνέχεια το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας υπό την διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου Δημήτρη Ρούσσου  χόρεψε Δημοτικούς χορούς.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης  στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος με τον βίο του, την σεμνότητά του και την καρτερία του αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Ο κ.Μπαΐλης στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι εάν προτάξουμε το «εμείς» έναντι στο «εγώ» και κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα δημιουργώντας μια καλύτερη κοινωνία.Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια του Αγίου Χαραλάμπους που το 1854 έσωσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα