Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:21

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας : Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει- Ρεκόρ συμμετοχών, όλων των εποχών…

1420 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/02/2018, 12:01 μμ | 0 σχόλια

 

 

Και δεν είναι μόνο το μεγαλείο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, που δεν έχει τελειωμό, τελειωμό δεν είχε ο υπέροχος κόσμος που συμμετείχε στη μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018. Υπήρξε άψογη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων, αιρετών και ένστολων για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, στη μεγάλη παρέλαση του Κομιτάτου.

 

 

Η Τροχαία Πρέβεζας κι εδώ να συγχαρούμε τον διοικητή κ. Κώστα Σιώρρο και όλη τη δύναμή της, έδειξε χθες αντακλαστικά διοργάνωσης μεγάλου Καρναβαλιού και στην Πάτρα να πήγαιναν για το Καρναβάλι εκεί, είναι σίγουρο ότι θα τα κατάφερναν. Θερμά συγχαρητήρια και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας που οι άνθρωποι κάνουν χρόνια εξαιρετική δουλειά, στο  δύσκολο κομμάτι της παραλιακής οδού, Ελευθερίου Βενιζέλου, που τερματίζει η παρέλαση. Ήταν μια μεγάλη Γιορτή και οι υπολογισμοί ήταν, αν οι Καρναβαλιστές ήταν τελικά περισσότεροι από 3500 χιλιάδες. Μοναδικός, ασύγκριτος, ο Διονύσης Ζάχος στην παρουσίαση της παρέλασης. Υπέροχη μουσική στο ξεκίνημα από τον Κώστα Προβατά στη Λεωφόρο Ειρήνης και απογείωση στην παραλία από τον Άλεξ Τέφα. Σαρωτική η Αναστασία Γιούσεφ ως Βασίλισσα του Καρναβαλιού. Υπέροχα Λικνίσματα από την Ελληνοαιγύπτια, που μπροστά της, ακόμα και οι Βραζιλιάνες, δεν θα έπιαναν… μία!

Όσο σκεφτόμουν, το πως ξεκίνησε πριν 13 χρόνια το Καρναβαλικό Κομιτάτο, ως δημιουργός, εμπνευστής του, νονός του και βλέποντας τις χιλιάδες των Καρναβαλιστών να συμμετέχουν, μέσα σε πελάγη αποκριάτικης ευτυχίας, θα ειπωθούν και υπερβολές, δεν είχα πρόθεση να μειώσω ή να μηδενίσω προσπάθειες, με όσα είπα στην παραλία της Πρέβεζας, απλά ζώντας όλο αυτό που έγινε στη μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, μπορεί να στενοχώρησα κάποιον ή κάποιους, δεν το έκανα με πρόθεση, κι αν στενοχώρησα ζητώ δημόσια συγνώμμη. Μετά τον πανικό που έγινε στην παρέλαση, είναι γεγονός ότι το Κομιτάτο, πέρασε σε άλλα επίπεδα. Και νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή, η νέα γενιά να πάρει τα ηνία. Να μπουν στην οργανωτική του επιτροπή δηλαδή και άτομα νεαρής ηλικίας, παιδιά από 20-25-30 ετών, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το Καρναβάλι του Κομιτάτου!

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Πρέβεζας, τον Παναγιώτη Κώνστα,  τον Σπύρο Κυριάκη,  το ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ, Τα σούπερ μάρκετ Πόλις, Σκλαβενίτης, Μασούτης, την Ποτοποιία Φυσέκη, τον Κώστα Τσάλη τους καταστηματάρχες που με ένα συμβολικό αντίτιμο στήριξαν την προσπάθεια, τον Λάμπρο Μπομποτσάρη, που δημιούργησε τους υπέροχους αποκριάτικους φωτοσωλήνες του Κομιτάτου.

 

Σπύρος Πλέουρας

Ένας από την παρέα του Καρναβαλικού Κομιτάτου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα