Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:45

ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ : Κώστας Μπάρκας: «Ποιοι έβλεπαν τα εκατομμύρια να περνούν μπροστά από τα μάτια τους και σφύριζαν αδιάφορα;»

1134 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2018, 5:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούμε, ακόμη και ο κ. Μητσοτάκης, ότι η υπόθεση  Novartis είναι σκάνδαλο» τόνισε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Μπάρκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna.

«Ποιοι έχουν την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό; Ποιοι έβλεπαν τα εκατομμύρια να περνούν μπροστά από τα μάτια τους και σφύριζαν αδιάφορα;» είπε ο κ. Μπάρκας και συμπλήρωσε « Καταρχήν είμαι βουλευτής και εξετάζω την πολιτική ευθύνη. Από εκεί και πέρα, ψηφίσαμε να συσταθεί  προανακριτική επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες».

Στη συνέχεια ο κ. Μπάρκας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας «Δυστυχώς, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέδωσε το μέγαρο Μαξίμου μετά από μια εκλογική μάχη, τον Ιανουάριο του 2015, δίνοντας πολιτικό στίγμα και πολιτική συμπεριφορά. Η χθεσινή τοποθέτησή του ήταν εμφυλιοπολεμική, η οποία είχε να ακουστεί από την περίοδο 1946-1949 – μια πολύ δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα – την οποία πληρώναμε μέχρι το 1976. Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο τη δημοκρατία στη χώρα μας, θα έπρεπε να σέβεται τους συναδέλφους, που βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, τους οποίους εξέλεξε ο ελληνικός λαός».

 

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο «λάδωμα» υπαλλήλων υπουργείων και γιατρών από την Novartis την τελευταία τριετία, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε  ότι η διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς επίορκων δημόσιων υπαλλήλων και λειτουργών είναι αρμοδιότητα των εισαγγελέων και όχι των πολιτικών.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα