Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:36

Το κυνήγι … του κυνηγιού στην Πρέβεζα- Γράφει η Παρασκευή Καραμανίδη υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών στις Ευρωεκλογές του 2014

2830 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2018, 1:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Διαβάζοντας τον τίτλο μπορεί να απορεί κανείς. Κι όμως… το 2018 υπάρχουν φαινομενικά επιφανείς συμπολίτες μας, οι οποίοι ‘κυνηγούν’ τους κυνηγούς! Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι. Είναι ημέρα Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, οπότε κι αποφασίσαμε οικογενειακώς – με το σύζυγό μου και την κόρη μου- να ασκήσουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα, το κυνήγι, δεδομένης της αργίας της λειτουργίας των καταστημάτων. Το πράξαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση στα όρια του επιτρεπτού, όπως πάντα, ήτοι εντός νομίμως επιτρεπόμενης περιοχής και σε επιτρεπόμενη ώρα. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά και ως επαγγελματίες του χώρου φροντίζουμε να ακολουθούμε πιστά και ορθά τους κανόνες! Αίφνης, εμφανίσθηκε μπροστά μας γνωστός δικηγόρος της Πρέβεζας , κάτοικος της περιοχής στην οποία βρισκόμασταν, ως μαινόμενος ταύρος. Άκρως επιθετικός κι ερειστικός εξαπέλυσε πλήθος απειλών και υβριστικών λόγων εναντίον μας προσπαθώντας επί ματαίω να προκαλέσει τη μήνιν μας  και πιθανώς σχετικό επεισοδίου επαφής ή ακόμη και χειροδικίας από πλευράς μας, ώστε να καλέσει ασθενοφόρο, προκειμένου να μας κατηγορήσει για επίθεση και σωματική βλάβη! Δεν δίστασε, δε, να κλείσει με το αυτοκίνητο του την όποια πιθανή έξοδο διαφυγής του αυτοκινήτου μας, προκειμένου να αποφευχθεί η τυχόν διαφυγή (!) μας πριν από την άφιξη της αστυνομίας. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν σκεφθήκαμε ούτε μια στιγμή να ‘αποδράσουμε’. Είχαμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν φοβηθήκαμε στιγμή! Δεν θα σταθώ ούτε στους μύδρους που εξαπέλυσε ούτε θα προβώ σε αξιολογικές κρίσεις για το ποιόν του. Στόχος μου, αφενός, είναι να τοποθετηθώ ως επαγγελματίας του χώρου, για τον οποίο αγωνίζομαι καθημερινά μέσα από την οικογενειακή μου επιχείρηση, κι ως τέτοια ως εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, υποψήφια του οποίου ήμουν στις ευρωεκλογές του 2014, και να ρωτήσω: Προς τι τόσο μίσος και τόση οργή; Για ποιον λόγο  ένας πολυάσχολος δικηγόρος επιδεικνύει τέτοιο αναιτιολόγητο μένος απέναντι στους κυνηγούς; Και γιατί αυτό έχει μέχρι σήμερα συμβεί κατ’ επανάληψη.

 

Στόχος μου, αφετέρου, είναι να λειτουργήσω διδακτικά μέσα από την προσωπική μου εμπειρία λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ένταση της στιγμής και την ανάγκη λογικής διαχείρισης αυτής από όλους και κυρίως από τους νέους κυνηγούς. Η ένταση εν βρασμώ αποτελεί κακό σύμβουλο και οι κυνηγοί κρατούν όπλο. Το όπλο είναι μόνο για το κυνήγι και υπό προϋποθέσεις. Για αυτό το λόγο προστατέψτε τους εαυτούς σας και το χόμπι μας και μη σκεφθείτε ούτε στιγμή τη χρήση αυτού για απειλή. Δεν αξίζει τον κόπο. Κανείς δικηγόρος δεν μπορεί να ποινικοποιήσει ένα χόμπι, αν πληρούνται οι προδιαγραφές άσκησης του. Ποινικοποιείται η παρανομία  κι όχι η νόμιμη άσκηση δραστηριοτήτων. Άλλωστε, όταν είστε νόμιμοι, μπορείτε να απαντήσετε σε εμμονικές ερειστικές στάσεις και συμπεριφορές με νόμιμους τρόπους αντιμετώπισης. Στη λογική αυτή, άλλωστε, κινηθήκαμε κι εμείς καταθέτοντας σχετικές μηνύσεις σε βάρος του συμπολίτη μας δικηγόρου, ο οποίος μας μήνυσε αναιτιολόγητα για το χόμπι μας. Η όλη διαδικασία θα ακολουθήσει την πολιτισμένη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης!

Οι κυνηγοί αρέσκονται να κυνηγούν και δυσαρεστούνται όταν κυνηγιούνται …

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα