Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:54

Ξέχασαν τα δελτία υγείας, έχασε τον αγώνα, πιθανή και τιμωρία- Ομάδα γειτονιάς θύμισε ο ΠΑΣ Πρέβεζα

2109 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2018, 11:56 πμ | 0 σχόλια

 

 

Είναι κρίμα πραγματικά, γιατί όλα έδειχναν ότι υπήρχε μια οργάνωση στον ΠΑΣ Πρέβεζα.  Το γεγονός ότι σε έναν αγώνα στην Πλαγιά, που σημειωτέον είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές, οι υπεύθυνοι της ομάδας ξέχασαν τα δελτία υγείας, θυμίζει περισσότερο ομάδα γειτονιάς και όχι σοβαρό σύλλογο. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν είναι πικρή. Σε καμία ομάδα που έχει ιστορία, δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Κι ενώ περιμέναμε μια ανακοίνωση που τουλάχιστον θα έβγαινε αντρίκεια η διοίκηση να παραδεχθεί το ολέθριο σφάλμα της αντί αυτού, είδαμε μια θολούρα, για ενστάσεις και τα σχετικά. Αδικαιολόγητοι και απαράδεκτοι, αν και πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεάσει τραγικά την πορεία του ΠΑΣ Πρέβεζα, αυτή η δυσμενής εξέλιξη. Γιατί εκτός από τον αγώνα που έχασε στα χαρτιά από τον Α.Ο. Πλαγιάς, ο ΠΑΣ Πρέβεζα, επίκειται και αφαίρεση βαθμών, αν δεν κάνουμε λάθος. Σ’ Αυτή την περίπτωση, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όμως βάση της αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων, ο ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν αυτός που μέχρι τώρα έχει δείξει μια σταθερότητα, με έμπειρους παίκτες, που θα είναι δύσκολο, αν όχι απίθανο, να χάσουν την πρωτιά. Αρκεί να συνεχίσει η ομάδα από εκεί που σταμάτησε, αν αρχίσουν οι… γκέλες, τότε μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Κάπου στο διαδίκτυο γράφηκε ότι υπεύθυνος για τα δελτία υγείας, είναι ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Μπέκας, κατ’ εμάς, κακώς, κάκιστα, αυτή η ευθύνη θα πρέπει να ανήκει σε μέλος της διοίκησης και ο προπονητής θα πρέπει να είναι προσηλωμένος στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και ότι έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές του. Και όχι μόνο αυτό, μιας και μιλάμε για τον Άγγελο Μπέκα, εκτός από πολύ καλός προπονητής είναι και… αποδεδειγμένα, ξεχασιάρης. Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι δεν είχε πάρει τους μικρούς ηλικιακά που έπρεπε και ο Τηλυκράτης έχασε το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και οι δρόμοι του Άγγελου καιν του Τυηλυκράτη, χώρισαν; Κι εκεί που η ανακοίνωση, έδειχνε η διοίκηση να αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το ολέθριο σφάλμα που έκανε στην Πλαγιά, μετά μπαίνει ζήτημα ενστάσεων κλπ. Απίστευτα πράγματα, είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να αναλαμβάνεις πλήρως τις ευθύνες σου, μετά από ένα ολέθριο λάθος. Η Ανακοίνωση του ΠΑΣ Πρέβεζα, έχει ως εξής:

Είναι γεγονός ότι η σημερινή ανθρώπινη παράλειψή μας, στοίχισε στην ομάδα. Για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη από τον κόσμο μας και τους ποδοσφαιριστές μας. Η ευθύνη βαρύνει όλο το διοικητικό συμβούλιο.

Ο αγώνας όμως θα μπορούσε να διεξαχθεί. Παρόλη την ολιγόλεπτη καθυστέρηση των 23 λεπτών που μεσολάβησαν από την προβλεπόμενη έναρξη του αγώνα μέχρι την προσκόμιση των δελτίων υγείας των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο ο διαιτητής θα μπορούσε να προχωρήσει στην έστω και καθυστερημένη έναρξη του αγώνα. Εκείνος όμως επέλεξε πεισματικά να πράξει το αντίθετο χωρίς να αναφέρει καν στο φύλλο αγώνος πως τα δελτία υγείας προσκομίστηκαν στο ολιγόλεπτο διάστημα των 23 λεπτών.

Στο παραπάνω συνηγορεί το γεγονός ότι πρόσφατα άλλος διαιτητής της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας στον αγώνα Απόλλωνα Πάργας – Α.Ο. Παλαίρου ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας και πλέον ώρας την έναρξη αυτού. Επιπλέον συνηγορεί το γεγονός ότι στον αγώνα της ομάδας μας απέναντι στην Αναγέννηση Αχερουσίας πριν 2 μήνες (που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν εμφανίστηκαν στην προθεσμία των 5 λεπτών πριν την έναρξη του αγώνα όπως ορίζει το άρθρο 21 του ΚΑΠ), ο τότε διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνος αρκετά λεπτά μετά την ορισμένη από τον ΚΑΠ προθεσμία.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η απόφαση του σημερινού διαιτητή ελήφθη κατόπιν προσωπικής του ερμηνείας (λανθασμένη για εμάς) του ΚΑΠ και δεν επηρεάστηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως οι υπερβολικές αντιδράσεις των γηπεδούχων και των φιλάθλων τους για ματαίωση του αγώνα.

Όπως και να ‘χει για λόγους αρχής, τάξης και σεβασμού στην ιστορία της ομάδας, στους φιλάθλους της και στους ποδοσφαιριστές της, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην υποβολή ένστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ και της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Πάγια αρχή μας είναι ότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους.

Λάθη γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες. Το σημερινό λάθος μας θεωρούμε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εσφαλμένη και άδικη κατ’ εμάς ματαίωση του αγώνα. Ακόμα κι αν δε γίνει δεκτή η ένστασή μας, η διαδικασία αυτή θα μας βγάλει πιο δυνατούς. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος της Πρέβεζας θα μας στηρίξει ακόμα περισσότερο ξεκινώντας από τον εκτός έδρας του Σαββάτου στο Λούρο. Το οφείλουμε στον ΠΑΣ Πρέβεζα.

To Δ.Σ. του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα