Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:34

Επιλογή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στην e Twinnng δράση για το STEM

1777 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/01/2018, 4:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας ανήκει στην ομάδα των 25 Δημοτικών Σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο, που επιλέχτηκαν, για να συμμετάσχουν στην e Twinnng δράση για το STEM.
Τα επιλεγμένα σχολεία θα λειτουργήσουν προσανατολισμένα στη STEM μεθοδολογία για τους εκπαιδευτικούς των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής για την υλοποίηση ανάλογων σχεδίων eTwinning. Η μέθοδος STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.
Ο σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) πρακτικά, δίχως θεωρίες και περιττή ορολογία, και μέσω μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.
Τα ωφελούμενα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM.

O Διευθυντής του σχολείου
Κύλλας Γεώργιος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα