Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:35

«Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας»-Τόνωση της Ανάπτυξης σε Πρέβεζα, Πάργα, Καναλάκι, Φιλιππιάδα

2084 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/01/2018, 7:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα, μας ήρθε το ακόλουθο δελτίο τύπου :

Τονωτικές «ενέσεις» στην ανάπτυξη της Πρέβεζας, της Πάργας, του Καναλακίου και της Φιλιππιάδας, προσφέρει η νέα δράση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εξασφαλιστεί από το Ε.Σ.Π.Α. της περιόδου 2014-2020, και θα καλύπτει έως και το 100% του κόστους, που απαιτείται για την ανακαίνιση εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτιρίων και την επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, ώστε  να φιλοξενήσουν κοινωφελείς δράσεις ή επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν τα δημοτικά έσοδα.

Ειδικότερα, βιομηχανικά κτίρια, στεγασμένες αγορές, στεγασμένες στοές, αποθήκες, δημοτικά λουτρά, δημοτικά σφαγεία, δικαστικά μέγαρα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και άλλα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, μπορούν να ανακαινιστούν και να υποδεχτούν νέες χρήσεις που θα λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους δήμους της περιοχής μας.

Κάθε δήµος δύναται να υποβάλει µία και µοναδική πρόταση χρηµατοδότησης για την ανακατασκευή, αναστήλωση, αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Ÿ

  • το κτίριο απαιτείται να είναι ιδιοκτησίας του δήµου ή να έχει παραχωρηθεί σε αυτόν από Δηµόσιο Φορέα για χρονικό διάστηµα άνω των δεκαπέντε (15) ετών· Ÿ
  • το κτίριο απαιτείται να είναι συνολικής επιφάνειας άνω των πεντακοσίων τετραγωνικών µέτρων (500 τ.µ.)· Ÿ
  • το κτίριο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού ή και εκτός, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζεται η άµεση και γρήγορη προσβασιµότητα σε αυτό· Ÿ
  • η χρήση που θα επιλεγεί θα πρέπει να διασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία του κτιρίου τουλάχιστον για τέσσερις (4) ηµέρες/εβδοµάδα και οκτώ (8) µήνες/ χρόνο.

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η υποβολή των ηλεκτρονικών προτάσεων για τους ενδιαφερόμενους δήμους ξεκίνησε χθες (16/1) και θα είναι ανοικτή µέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της δράσης.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα