Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:20

Τ.Ε.Ε. Νομού Πρέβεζας : ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1334 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2017, 2:37 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Τα μέλη του Τ.Ε.Ε. του Νομού Πρέβεζας στις 3 Δεκεμβρίου καλούνται να εκλέξουν αντιπροσώπους σε Νομαρχιακό επίπεδο απ’ όπου θα προκύψουν τα νέα όργανα Διοίκησης.

Η επταετής περίοδος λιτότητας και  πρωτοφανούς ύφεσης της χώρας, δεν άφησε αλώβητο το Τ.Ε.Ε.! Παρακμιακή κατάσταση έχει κυριαρχήσει την τελευταία περίοδο στο  κεντρικό Τ.Ε.Ε., αλλά και σε τοπικό επίπεδο στο Νομό  Πρέβεζας!

Ο Κλάδος των μηχανικών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση. Η στρεβλή οικονομική ανάπτυξη των προηγούμενων δεκαετιών, οδήγησε σε στρατηγικά αδιέξοδα. Ειδικά τους νέους συναδέλφους. Η φτωχοποίηση των μηχανικών αποτελεί πραγματικότητα που δεν αναστρέφεται με ημίμετρα.

Μισθοί και  ημερομίσθια πείνας. Η Ετεροαπασχόληση και υποαπασχόληση απασχολεί πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Η ξενιτειά αποτελεί μοναδικό δρόμο επιβίωσης για τους νέους μηχανικούς. Δυστυχώς ξενιτεύεται πολύ αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» συγκροτήθηκε σε πείσμα των καιρών, σε μια εποχή που αποθαρρύνει τη συλλογικό και ενισχύει το ατομικό ή την ομαδοποίηση συμφερόντων, εμείς πήραμε πρωτοβουλία  να διευρύνουμε και ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας για την υποστήριξη του ρόλου του ΤΕΕ και των μηχανικών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν ενεργούμε με προσωπικές φιλοδοξίες.

Το Τ.Ε.Ε. είναι επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας και όχι μαγαζί για να διορίζει ο κάθε πρόεδρος ημέτερους στα διάφορα όργανα και επιτροπές της διοίκησης.

Το Τ.Ε.Ε. υπάρχει για να ερευνά, να επεξεργάζεται θέσεις και να προτείνει λύσεις και κατευθύνσεις, οι οποίες θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα, στο Δήμο, στην πόλη και δημιουργεί επίσης προϋποθέσεις αξιοποίησης του βαλτωμένου κλάδου των επιστημόνων μηχανικών.

Οι μηχανικοί σήμερα, εξαρτημένοι από αόρατες ή αόριστες πολιτικές, ελπίζουν στην ανάθεση ασήμαντων εργασιών από τις μικροπολιτικές των τοπικών αρχών, που χωρίς όραμα και σχεδιασμό, δημιουργούν τη μοίρα της χώρας χωρίς σχέδιο αντιστροφής!

Δυστυχώς και στην περιοχή μας υπήρξε, κατά την τελευταία περίοδο, ασυνέχεια στις δράσεις και ανυπαρξία στοιχειώδους λειτουργίας του τοπικού Τ.Ε.Ε., με αποτέλεσμα την ανυπαρξία παρέμβασης για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Νομό μας, την ελαχιστοποίηση ένταξης έργων σε αναπτυξιακά προγράμματα  (βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της Ηπείρου!), καθώς και την στασιμότητα στο σχεδιασμό έργων.

Διαπιστώνεται επιδείνωση της κατάστασης επιβίωσης των τοπικών μηχανικών και εργολάβων και ταπείνωση της τοπικής αγοράς και κοινωνίας. Η παντελής έλλειψη δημοσίων και ιδιωτικών έργων, επιβάρυνε και δυσκόλεψε τις προοπτικές εξισορρόπησης της τοπικής οικονομίας από την μεγάλη κρίση που ζούμε!

Συσπειρωνόμαστε ξανά στο βασικό μας επαγγελματικό και επιστημονικό χώρο, ελπίζοντας να επαναφέρουμε το Τ.Ε.Ε. στον πραγματικό του ρόλο, της δημιουργίας, της προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων και της υποβοήθησης των αρχών της διοίκησης στην κατεύθυνση απεμπλοκής από την υποβάθμιση και αποανάπτυξη του Νομού μας,  της Περιφέρειας Ηπείρου και της χώρας γενικότερα.

Όλοι κρινόμαστε από το παρελθόν και το παρόν μας, το στίγμα της προσφοράς μας το έχουμε αποτυπωμένο στην κοινωνία και γι’ αυτό συνεχίζουμε:

  • ενάντια σε ένα Τ.Ε.Ε. ιδιοτέλειας και μικροσυμφερόντων,
  • χτίζοντας ξανά το Τ.Ε.Ε. των πολλών και  των διεκδικήσεων,
  • προωθώντας ένα Τ.Ε.Ε. για την ανάδειξη και υλοποίηση των σημαντικών έργων της περιοχής μας,
  • επαναλειτουργώντας την «παγωμένη τσιμινιέρα» και ενεργοποιώντας τον παροπλισμένο Έλληνα μηχανικό,

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

 

Σε καλούμε να στηρίξεις την ισχυροποίηση του φορέα μας με την υποστήριξη στις εκλογές της Κυριακής της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

 

Οι Υποψήφιοι για τη  Νομαρχιακή Επιτροπή

 

  1. ΑΝΩΓΙΑΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
  2. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  3. ΛΟΗ ΜΑΡΙΑΝΑ
  4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
  5. ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
  6. ΧΕΛΙΔΩΝΗ ΑΛΕΚΑ                     

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα