Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:34

Γιάννενα : Φαντασμαγορικά εγκαίνια για τα «Ασημένια Χριστούγεννα»!

1564 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/12/2017, 7:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση που τα είχε πραγματικά όλα, εγκαινιάστηκαν και επίσημα τα «Ασημένια Χριστούγεννα», το γιορτινό θεματικό χωριό στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, το οποίο υπόσχεται στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του ένα μοναδικό «ταξίδι» στη μαγεία των γιορτών, με στάσεις ονειρικές και εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσουν! Το ταξίδι αυτό έχει φυσικά χρώμα… ασημί, και ακολουθεί αρμονικά την ιστορία και την παράδοση της πόλης των Ιωαννίνων.

Πλήθος κόσμου, επισκέπτες κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στην γιορτινή εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων στα «Ασημένια Χριστούγεννα», που είχε στο επίκεντρο ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο σόου, το οποίο περιλάμβανε …ακόμα και χιόνι! Το παραμύθι ξεδίπλωσαν με χαμόγελο ζογκλέρ – ανιματέρ – ξυλοπόδαροι, οι οποίοι γοήτευσαν τα παιδιά με τα κόλπα και τη δεξιοτεχνία τους, αλλά και οι La Petit Margerit με ένα εντυπωσιακό σόου με μπουρμπουλήθρες Η ατμόσφαιρα εξάλλου ήταν γεμάτη Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που συμπλήρωναν το γιορτινό κλίμα!

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας, καθώς και στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων. Ο κ. Γκόλας χαιρετίζοντας τα επίσημα εγκαίνια των «Ασημένιων Χριστουγέννων», ευχαρίστησε τους διοργανωτές για το σύνολο των γιορτινών δράσεων που ετοίμασαν, με τις οποίες, όπως είπε, αφενός βοηθούν την πόλη των Ιωαννίνων να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες κατά την περίοδο των γιορτών, ενώ αφετέρου, συμβάλλουν καθοριστικά στην ψυχαγωγία των δημοτών και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

 

«Τα ‘Ασημένια Χριστούγεννα’ είναι η μεγαλύτερη εορταστική διοργάνωση που γίνεται στην πόλη μας από ιδιώτη, σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο και είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει συναίνεση και συνεργασία όλων σε πρωτοβουλίες όπως αυτή, ώστε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα και από αισθητική άποψη και όσον αφορά στην προσέλκυση επισκεπτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων Μαίρη Γκοτσούλια ευχήθηκε… ασημένια χρόνια πολλά και ασημένια Χριστούγεννα σε όλους, καλώντας τους, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν το γιορτινό θεματικό χωριό στο Παραλίμνιο Πάρκο, το οποίο, όπως ανέφερε, επιφυλάσσει στους επισκέπτες του καθημερινά και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, πληθώρα γιορτινών δράσεων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και πολλές ακόμα εκπλήξεις. «Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε παρέα στην πόλη των ασημουργών, τα Ασημένια Χριστούγεννα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φαντασμαγορική εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με τη συναυλία που έδωσαν οι μοναδικοί ΟΝΑΡ στον κεντρικό συναυλιακό χώρο του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου. Το δημοφιλές συγκρότημα παρουσίασε ζωντανά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, κομμάτια κλασικά και αγαπημένα, όπως τα «Με τρομάζεις», «Χάρτινα φανάρια», «Γαλάζιες ερωμένες», «Ποτέ δεν σε πίστεψα», «Δεν χρωστάω σε κανένα», «Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου», «Κόκκινο εγώ» κλπ., αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Νωρίτερα στη σκηνή είχαν βρεθεί οι Γιαννιώτες Macondo, οι οποίοι έδωσαν με τις μελωδίες τους ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα στην όλη εκδήλωση.

Παράλληλα με τη συμμετοχή στην επίσημη τελετή των εγκαινίων, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας του θεματικού χωριού φρόντισαν να κάνουν τη βόλτα τους σ’ όλο το μήκος και το πλάτος του, απολαμβάνοντας τις γιορτινές του δράσεις όπως το Παγοδρόμιο, το Καρουζέλ, το Τρενάκι και το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, το Σπίτι του Ασημάκη και της Ασημένιας, τον Παραμυθά, τον Μάγο, τον Μπουρμπουλήθρα, το Εργαστήρι των Ξωτικών και του κ. Ασημοχέρη κλπ.

 

  Σε νέα ημερομηνία θα γίνει η συναυλία του Γ. Γάκη

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία του γνωστού Γιαννιώτη ρόκερ Γιώργου Γάκη αναβάλλεται για προσεχή ημερομηνία στην ανοικτή σκηνή, στα «Ασημένια Χριστούγεννα»!

***

Υπενθυμίζεται ότι τα «Ασημένια Χριστούγεννα» λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα με Κυριακή, από τις 10 το πρωί. Όλες οι γιορτινές δράσεις ξεκινούν από τις 11 κάθε πρωί, είναι στεγασμένες και απολύτως προφυλαγμένες. Η είσοδος στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων είναι δωρεάν για όλους!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Ασημένια Χριστούγεννα στο: www.asimeniaxristougenna.gr.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα