Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:50

«συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» : Για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

1396 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/11/2017, 9:53 μμ | 0 σχόλια

 

 

44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα αιτήματα «Ψωμί- Παιδεία-Ελευθερία» ξαναζούν μέσα στον αγώνα για επιβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η νέα γενιά είναι το άμεσο θύμα των νέων εργασιακών ρυθμίσεων και του γενικευμένου κοινωνικού πολέμου του κεφαλαίου εναντίον των δυνάμεων της εργασίας. Οι φτωχοί, αυτοί που βιοπορίζονται με πενιχρούς μισθούς και συντάξεις, αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια.

Η χρεοκοπία των κοινοβουλευτικών αυταπατών και της περιβόητης «σωτηρίας» του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ εντός των πλαισίων της Ε.Ε. με μια «φιλολαϊκή» διαχείριση του συστήματος, ανοίγει τη δυνατότητα για μια νέα αφετηρία επανεκκίνησης των τάσεων της κοινωνικής χειραφέτησης. Κάνει ορατό , εφικτό και αναγκαίο περισσότερο από ποτέ την ανάπτυξη νέων αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική μέσα από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα. Ένα εργατικό κίνημα το οποίο δε θα διεκδικεί κομμάτι από την πίτα της εκμετάλλευσης. Θα απαιτήσει την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με μια ανακατανομή του πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου.

Η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων» τιμά τη εξέγερση του Πολυτεχνείου συμβάλλοντας στον αγώνα ώστε το  χρέος, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,  η ελαστική εργασία, η απλήρωτη εργασία, οι μισθοί πείνας , η ανεργία και οι ιμπεριαλιστικοί  πόλεμοι να τσακιστούν από μια νέα έφοδο του κόσμου της δουλειάς και τη νεολαία.

Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017

συγκέντρωση και πορεία στις 6 μ.μ παλιό ΚΤΕΛ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα