Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:53

Νέα μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

1651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2017, 7:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι καλώς η Ένωση έκανε μόνο ΜΠΕ και όχι Στρατηγική Μελέτη για την κατασκευή του γηπέδου της -Απόφαση-πρόκριμα για την εκδίκαση στις 7 Φεβρουαρίου

Μια ακόμη μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο ΣτΕ, καθώς απορρίφθηκε προσφυγή που είχαν καταθέσει δύο ιδιώτες κατά του γηπέδου. Στην συγκεκριμένη προσφυγή το βασικό… επιχείρημα των εν λόγω ιδιωτών ήταν ότι η Ένωση έκανε για το έργο απλή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ κατά τους ίδιους θα έπρεπε να έχει γίνει στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε καταθέσει ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο, από τη στιγμή που στρατηγική μελέτη για όλη την περιοχή έγινε για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, το οποίο ως νόμος περιελάμβανε εξ αρχής και την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», ρυθμίζοντας και το νομικό πλαίσιο.

Το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της χώρας έκρινε το επιχείρημα της ΑΕΚ είναι σωστό και απέρριψε (και αυτήν) την προσφυγή. Κάτι πολύ σημαντικό, αφού πέραν του ότι αποτελεί ακόμη μια σφραγίδα ότι η ομάδα κινήθηκε στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της με απόλυτη νομιμότητα, η σημερινή απόφαση θα παίξει ρόλο και στην μια από τις δύο προσφυγές που θα εκδικαστούν στις 7 Φεβρουαρίου, η οποία στρέφεται κατά της ΜΠΕ με το ίδιο επιχείρημα (την ανάγκη διενέργειας στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων).

ΠΗΓΗ : aek365.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα