Τρίτη, 19/03/2024 | 11:51

Γιά σπάσιμο της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πρέβεζας, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1698 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/11/2017, 3:43 μμ | 0 σχόλια

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε στα Ιωάννινα, το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και μελών και στελεχών της ΝΔ, από το νομό Πρέβεζας, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Σπύρου Κυριάκη κ.α. . Εγκάρδιες ήταν οι συνομιλίες του προέδρου της ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Σπύρο Κυριάκη, είναι γνωστό άλλωστε ότι τους δύο άνδρες του συνδέει ιδιαίτερα φιλική σχέση.

Βασικές θεματικές είναι η στήριξη των ευπαθών κατηγοριών, οι υπηρεσίες υγείας και η κοινωνική ασφάλιση.

Την εναρκτήρια ομιλία, έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ 0 κ. Μητσοτάκης  κλείνοντας τις εργασίες του προσυνεδρίου με την ομιλία του παρουσίασε ένα σύνολο προτάσεων, καταδεικνύοντας ότι «η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα» . Στο πλαίσιο αυτό, κατά την τοποθέτησή του, ανέδειξε πολλές από τις δεσμεύσεις της ΝΔ στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλισης και της Υγείας.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με το Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη με τον οποίο συζήτησαν γενικότερα για την Ήπειρο ,τους τομείς ανάπτυξης, την πρωτογενή παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων ενώ αναφέρθηκε και στις βασικές υποδομές που χρειάζονται όπως η σύνδεση με Αλβανία. Εκεί  αναφέρθηκε και στην περιοχή μας λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να σπάσουμε την γεωγραφική απομόνωση της Πρεβεζας». 

Η αναφορά του αυτή φαίνεται πως δεν είναι καθόλου τυχαία αφού το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Κυριάκης, όπως όλα δείχνουν κρατά ενήμερο τον κ. Μητσοτάκη για τα σημαντικά θέματα που την αφορούν.

Όπως φαίνεται η «απομονωμένη» και «αδικημένη» από την κεντρική εξουσία Πρέβεζα, κερδίζει σιγά – σιγά την προσοχή και αν ο πρωθυπουργός της χώρας στο περιφερειακό συνέδριο την κράτησε στην «απομόνωση», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την φράση του αυτή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη , την ξαναφέρνει την επιφάνεια.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για την Ηγουμενίτσα όπου επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα, μία βιομηχανική μονάδα του πρωτογενούς τομέα, το Ειδικό Σχολείο της πόλης ενώ περπάτησε  και στην κεντρική αγορά.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα