Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:11

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σχεδιάζει ο δήμος Ιωαννιτών

1384 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/11/2017, 2:26 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σε δίμηνη διακοπή του προγράμματος κοινόχρηστων ποδηλάτων προχωρεί ο δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες συνολικής αναβάθμισης του συστήματος και να βελτιωθούν οι όροι εξυπηρέτησης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στο διάστημα αυτό, θα γίνει η συντήρηση των ποδηλάτων και ο εκσυγχρονισμός του λογισμικού για πιο αποτελεσματική αλληλεπίδραση των βάσεων στάθμευσης με το κέντρο ελέγχου και ηλεκτρονικής διαχείρισης του συστήματος.

Επιπλέον, η υποδομή των βάσεων στάθμευσης θα ενισχυθεί με ειδικά σκέπαστρα για προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Το νέο σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία, μετά τις προωθούμενες τροποποιήσεις και προσθήκες, θα στηρίζεται σε τεχνολογία που έχει ήδη δοκιμαστεί στην Ευρώπη. Θα προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής καθημερινότητας και του ιδιαίτερου γεωφυσικού περιβάλλοντος της πόλης των Ιωαννίνων. Υπηρεσίες, που θα απευθύνονται, όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε περιστασιακούς χρήστες. Γι’ αυτό και στο σχεδιασμό προβλέπεται η χρήση των ποδηλάτων και από τουρίστες.

Ουσιαστικά, θα πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στο υπάρχον σύστημα, που υπαγορεύεται από το τεράστιο ενδιαφέρον και τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα κοινόχρηστων ποδηλάτων του δήμου Ιωαννιτών. Λόγω αυτής της καταγεγραμμένης αυξημένης συμμετοχής και των απαιτητικών προσδοκιών που εκφράζονται από εκατοντάδες Γιαννιώτες και φοιτητές, διατυπώνονται σκέψεις για περαιτέρω επέκταση του δικτύου με πρόσθετες βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων.

Σε δύο μήνες, η πόλη θα διαθέτει ένα πιο σύγχρονο, περισσότερο λειτουργικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα