Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:51

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας.

1318 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2017, 5:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με την   επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων   στο Μνημείο   Πεσόντων της Νικόπολης που βρίσκεται  στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη  στην Αρχαία Νικόπολη, ξεκίνησαν  σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας  για τα 105 χρόνια  από  την Απελευθέρωση της  πόλης.

Φορείς , στρατιωτικές  και λοιπές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπεία του  8ου Δημοτικού Σχολείου της Πρέβεζας τίμησαν τους Πεσόντες της Μάχης της Νικόπολης οι οποίοι   με την θυσία τους τον Οκτώβριο του 1798 εναντίον των στρατευμάτων του Αλή Πασά , αποτέλεσαν προάγγελο  των μετέπειτα αγώνων για την Απελευθέρωση της πόλης στις 21 Οκτωβρίου του 1912.

Οι εκδηλώσεις  συνεχίζονται με την  επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιείται  στις 8 το βράδυ   στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας ενώ  κορυφώνονται αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου  με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (ώρα 10.30 μ.μ), την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση  στεφάνων   στο Ηρώο της πόλης.

Τέλος  στις 9  το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ο Δήμος της Πρέβεζας τιμά τους  Δωρητές του  με το καθιερωμένο  ετήσιο μνημόσυνο.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα