Πέμπτη, 25/02/2021 | 12:27

Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις για τους πρωτοετείς φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

831 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2017, 6:07 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ξεκινά σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2017,  η δράση «εύρυ-where» του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.

Στόχοι της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η βιώσιμη αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην χώρα μας.

Oι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, επισκεπτόμενοι τον δικτυακό τόπο της δράσης: www.eury-where.gr, να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι – voucher – με το οποίο θα μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο για δώδεκα μήνες.

Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά μήνα και η συνολική αξία του κουπονιού καλύπτει κατά μέγιστο το 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής  ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων φοιτητών.

Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου είναι εξαιρετικά απλές, δίνοντας σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.

Τέλος, ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.062.000€ σε δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα