Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:12

Όλγα Γεροβασίλη: Tο μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο δημιουργεί ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον στη Δημόσια Διοίκηση

647 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2017, 3:17 μμ | 0 σχόλια

Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στο Ραδιόφωνο247 και τους δημοσιογράφους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη

Την εκτίμηση πως «η αξιολόγηση αυτή τη φορά θα προχωρήσει κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις», εξέφρασε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ «Radiofono247».

«Η τροπολογία στην ουσία απαλλάσσει τον υπάλληλο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υπενθυμίζει στα στελέχη που είναι σε θέσεις ευθύνης ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος προϊστάμενος και να μην αξιολογεί το προσωπικό του αν και διεκδικεί θέση προϊσταμένου και την επαύριο», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αναφορικά με τη στάση της ΑΔΕΔΥ στο ζήτημα της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως «εμείς συζητήσαμε με όλους τους φορείς, ακούσαμε όλες τις απόψεις, αλλά δεν μας παρουσιάστηκε κανένα επιχείρημα που να τεκμηριώνει γιατί να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης».

«Έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος μεταρρυθμίσεων στο νομοθετικό τους κομμάτι στη Δημόσια Διοίκηση, με κάποιες από αυτές να έχουν υλοποιηθεί και άλλες εξελίσσονται αυτό το διάστημα», υπογράμμισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προσθέτοντας πως «το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, δημιουργεί ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον στη Δημόσια Διοίκηση».

Σχετικά με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως «εμείς εργαζόμαστε προκειμένου να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα τα ζητήματα ώστε να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση, προκειμένου να μη χαθεί το μομέντουμ του καλού οικονομικού κλίματος», ενώ πρόσθεσε πως «το ΔΝΤ θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο των συμφωνηθέντων, προκειμένου η χώρα να ανακάμψει και να βγει ελεύθερα στις αγορές, χωρίς μνημόνια και χωρίς επιτροπεία».

Τέλος, σε σχόλιό της για τις εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ για τη Δημόσια Διοίκηση, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για προσπάθεια αφανισμού του Δημοσίου «προκειμένου να εξυπηρετηθούν μόνο ιδιωτικά συμφέροντα».

Για τα περί αντίθεσης των κοινωνικών ανισοτήτων στην ανθρώπινη φύση, η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι χρησιμοποίησε ανιστόρητες εκφράσεις «λες και δεν έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη ο Διαφωτισμός». «Όταν θες να λέγεσαι ευρωπαϊστής, θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και το περιεχόμενο για το τι σημαίνει αυτό, αλλιώς είναι απλώς μια ωραία λέξη», πρόσθεσε η ίδια.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα