Παρασκευή, 03/02/2023 | 15:42

Πρέβεζα: Τεράστια επιτυχία για τους 5ους «Εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου- Πολύ μεγάλη η συμμετοχή

500 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/09/2017, 12:59 μμ | 0 σχόλια

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η συμμετοχή, στους 5ους Εν Νικοπόλει Άκτια, αγώνες δρόμου και έγιναν με άψογη οργάνωση το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στην Πρέβεζα. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε αγώνες δρόμου αφιερωμένους σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Στους αγώνες έτρεξαν περισσότεροι από 400 δρομείς, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση, ενώ για πρώτη φορά φέτος διεξήχθη και αγώνας 5 χιλιομέτρων.

Η αφετηρία του αγώνα των 10 χλμ δόθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο, το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης, όπου κατά την Αρχαιότητα διεξάγονταν (και εκεί) τα Άκτια, αγώνες ισολύμπιοι και πεντετηρικοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια και περιλάμβαναν γυμνικούς και ιππικούς αγώνες, μουσικά αγωνίσματα, λεμβοδρομίες και εικονικές ναυμαχίες.Σημαντική ήταν η συμβολή στην διοργάνωση, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Λιμεναρχείου, του ΕΚΑΒ, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών.

Στους φετινούς αγώνες, λίγο μετά τον τερματισμό στη Πλατεία Ανδρούτσου, βρισκόταν εκπρόσωπος από το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου θεατές και συμμετέχοντες μπορούσαν να προσφέρουν χρήματα ή είδη πρώτης ανάγκης.Σε όλους τους δρομείς που τερμάτισαν δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια των αγώνων, ενώ ο Νικητής εκτός από το Κύπελλο στέφθηκε και με στεφάνι φτιαγμένο από Νεροκάλαμο, αντίστοιχο με αυτό που έστεφαν τους νικητές στα Άκτια.

Οι νικητές των αγώνων ανα κατηγορία είναι:

Μαθητές δημοτικού

Αγόρια

1ος Μάτας Απόστολος

2ος Τζαβάρας Δημήτρης,

3ος Καρακώστας Κωνσταντίνος

Κορίτσια

1η Αδάμου Ανθία

2η Αδάμου Χριστίνα

3η Άννα Κωνσταντινίδη

Μαθητές Γυμνασίου:

Αγόρια

1ος Νίκος Σπυράκος

2ος Μάρκος Μικρώνης

3ος Νίκος Περδικάρης

Κορίτσια

1η Ευδοξία Τόλιου

2η Ιπολλύτη Γατσέλου

3η Ανδρονίκη Φερεντίνου

Άνδρες (Γενική)

1ος Γεώργιος Χρήστου

2ος Ιωάννης Βαραμπούτης

3ος Κωνσταντίνος Πρωτοπόρος

Γυναίκες (Γενική)

1η Ζωή Μύτικα

2η Ρούλα Τζαβάρα

3η Λαμπρινή Χαλκιά

Νικητές 10 χιλιομέτρων

Άνδρες (Γενική)

1ος Μιχάλης Παρμάκης

2ος Ευστάθιος Χαμοσφακίδης

3ος Γεώργιος Γκογιάννος

Γυναίκες (Γενική)

1η Δήμητρα Τσαλοκώστα

2η Ερμιόνη Χασκή

3η Ιωάννα Πέτρου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα