Τρίτη, 06/06/2023 | 08:28

Νίκος Ανδρουλάκης: «Εγώ δημόσιος υπάλληλος της πολιτικής δεν θα γίνω»

1082 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/09/2017, 8:00 μμ | 0 σχόλια

«Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου από το να γίνω δημόσιος υπάλληλος της πολιτικής». Με τη φράση αυτή ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Ν. Ανδρουλάκης, έδωσε το στίγμα του για τον τρόπο που ονειρεύεται την Κεντροαριστερά και το νέο ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Βέροια ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι: «Όλα μαζί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έπρεπε να βρούμε ένα σχέδιο, ένα δικό μας μνημόνιο, να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν έγινε αυτό και το πληρώσαμε. Κι αν δεν γίνει κάτι άλλο, να δυναμώσει αυτή η παράταξη, θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε και στο μέλλον.

Εάν αυτό το εγχείρημα προχωρήσει με ενότητα και αλλαγή γενιάς και ήθους, εκτιμώ ότι θα συντρίψουμε το σημερινό μικρό δικομματισμό». Ζητώντας ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου, και τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να μάθει να ακούει αλήθειες, ανέφερε: «Έγινα γραμματέας και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου ένα ρουσφέτι. Έγινα γραμματέας και ευρωβουλευτής χωρίς ποτέ να έχω δημαγωγήσει. Έχω πληρώσει ακριβά ότι πάντα έλεγα την άποψή μου, με θάρρος κι απέναντι στο κυρίαρχο ρεύμα».

Σε ερώτηση για την εκλογική διαδικασία και το νέο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, αναφέρει ότι «δεν θέλω μια πολυκομματική Βαβέλ. Θέλω ένα θεσμικό κόμμα που θα έχει ενιαία προοδευτική άποψη στα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας».

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει: «Όπως δεν δέχομαι τη μονταζιέρα της καραμανλικής δεξιάς για το «λεφτά υπάρχουν», κι έχω υπερασπιστεί τον Γ. Παπανδρέου, έτσι πρέπει κι ο Γ. Παπανδρέου να μη δέχεται τη μονταζιέρα που κάνουν στα δικά μου λεγόμενα. Ουδέποτε και σε καμία μου ομιλία δεν είπα αυτά που έγραψε ένα περιφερειακό site, τα οποία αναπαρήχθησαν.

Αυτό που είπα καθαρά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και επί Ανδρέα Παπανδρέου πρόσφερε πολλά, και επί του Κώστα Σημίτη, και επί του Γιώργου Παπανδρέου, και επί του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα λέω αυτά όχι για να ξύσω παλιές πληγές αλλά γιατί πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αλλάζουμε, είναι ρητή δέσμευση ότι η Δημοκρατική Παράταξη ό,τι κι αν γίνει, δεν θα βρεθεί σε κυβερνητικό σχήμα είτε με την άκρα αριστερά είτε με την άκρα δεξιά. Επίσης, αν ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και υπάρξει προοπτική μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης, είναι προφανές ότι δεν θα ξαναπάμε στη μοιρασιά των κρατικών θέσεων με το 4-2-1».
Κράτος δικαίουΕρωτώμενος για το που τοποθετείται ιδεολογικά τονίζει: Οι ιδέες μου ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία, η οποία είναι αναγκαία ιδεολογικά για τη χώρα, για συγκεκριμένους λόγους. Έχει τις αντιλήψεις να φτιάξει ένα κράτος – δικαίου, μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη και όχι να βάζουμε υπουργό τον εν ενέργεια πρόεδρο Δικαστών κι Εισαγγελέων που προηγουμένως μπήκε στο επικρατείας της ΝΔ ή την κα Θάνου στο Μαξίμου.

Προτείνω το εξής: Πέντε χρόνια μετά την συνταξιοδότηση να μπορούν οι δικαστές να ασχοληθούν με την πολιτική, όχι πιο πριν. Αυτό σημαίνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Μέλος S&D

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα