Δευτέρα, 24/01/2022 | 03:01

Αναβλήθηκε η δίκη του υπεύθυνου κυλικείου που παρενοχλούσε μαθήτριες

492 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/09/2017, 3:21 μμ | 0 σχόλια

Αναβολή για τις 9 Ιανουαρίου, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, πλήρε σήμερα, Τρίτη, η κατ’ έφεση δίκη ιδιοκτήτη σχολικού κυλικείου στη Μυτιλήνη που πρωτόδικα είχε καταδικασθεί στις 27 του περασμένου Ιανουαρίου, σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και ειδικότερα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου, το 2012.

Στη δίκη για την πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση εναντίον του επιχειρηματία κατέθεσαν οι γονείς τριών κοριτσιών, ηλικίας τότε από 12,5 έως 14 ετών, στα οποία όπως είχαν πει ο επιχειρηματίας κατά περίπτωση τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρησή του στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Και οι τρεις γονείς είχαν καταγγείλει τότε ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, δείχνοντάς του ακόμη και τα προσβλητικά μηνύματα.

Ο τότε γυμνασιάρχης ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων δεν έπραξε τα δέοντα, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Όπως είχε ειπωθεί δε στη δίκη τότε, ο διευθυντής δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που έστελνε ο επιχειρηματίας του κυλικείου στις μαθήτριές του, είχε δε χαρακτηρίσει τον επιχειρηματία ως εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο.

Από τον περασμένο Αύγουστο, ο διευθυντής του Γυμνασίου έχει απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σχολείο λόγω απαγγελίας εναντίον του κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη του είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 11 Μαΐου πλην όμως αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως ωραρίου για τις 16 του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός (άγνωστο παραμένει τι απέδωσαν οι διοικητικές έρευνες που είχε διατάξει το υπουργείο Παιδείας όταν αποκαλύφθηκε το όλο θέμα) έχει τοποθετηθεί «λόγω αυξημένων προσόντων» σε σχολείο της Μυτιλήνης όπου και απαιτούνται τέτοια αυξημένα προσόντα διδασκαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα