Πέμπτη, 18/04/2024 | 02:27

Μαθήματα οδικής ασφάλειας όλο το χρόνο, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, του Δήμου Ιωαννιτών

676 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2017, 4:32 μμ | 0 σχόλια

Τους πρώτους μαθητές από την ΕΛΕΠΑΠ και το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων υποδέχτηκε σήμερα το πρωί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών το οποίο πλέον θα λειτουργεί όλο το χρόνο.

«Το Πάρκο έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση κυρίως παιδιών και νέων ανθρώπων σε θέματα οδικής ασφάλειας και προστασίας της ζωής, πληροί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχει την έγκριση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τα παιδιά που αποτελούν ένα αρκετά δύσκολο κοινό αλλά ταυτόχρονα και τόσο σημαντικό, είναι τα ίδια χρήστες του δρόμου, σαν πεζοί, σα δικυκλιστές ή σα συνοδηγοί και συνεπιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο. Επιβάλλεται λοιπόν η σωστή αντιμετώπιση αυτού του τόσο λεπτού θέματος από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς», τόνισε με δηλώσεις της η αντιδήμαρχος αρμόδια για κυκλοφοριακά θέματα, Ελένη Βασιλείου.

Οι μαθητές, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των παιδαγωγών, απολαμβάνουν, μία ευχάριστη κατανόηση των βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής συμμετέχοντας ενεργά στο να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου, στο να χρησιμοποιούν σωστά τις διαβάσεις, τα φανάρια και να εμπεδώνουν την αξία και τη χρήση της σήμανσης του δρόμου, στο να διασχίσουν σωστά ένα δρόμο αναλαμβάνοντας ρόλους και στο να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους, ώστε μέσα από συνεργασία να βρουν απαντήσεις σε τυχόν απορίες τους. Με τον τρόπο αυτό, της βιωματικής μάθησης, τα παιδιά αναπτύσσουν διάλογο σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή, καταλήγουν μόνα τους στις σωστές απαντήσεις και βιώνουν, παίζοντας στο σχολείο, τους σωστούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Μέσω των ασκήσεων και των στοιχείων που τα παιδιά γνώρισαν και θα συνεχίσουν να γνωρίζουν μέσα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μαθαίνουν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούν ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες, χρησιμοποιώντας τις υποδομές του πάρκο, στις οποίες σύντομα θα προστεθούν και ηλεκτρικά αυτοκινητάκια προκειμένου να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση της οδικής ασφάλειας από τους ανθρώπους της Τροχαίας.

«Το θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στη χώρα μας κι εμείς με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου για να ενημερώνουμε κάθε Τετάρτη μικρούς και μεγάλους μαθητές για θέματα οδικής ασφάλειας», σημείωσε ο Διοικητής της Τροχαίας, Γιώργος Αζέλης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα