Κυριακή, 21/07/2024 | 01:02

Μήνυμα βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

794 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/09/2017, 5:44 μμ | 0 σχόλια

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί την αφετηρία ενός όμορφου και ωφέλιμου ταξιδιού των μαθητών στους δρόμους της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης.

Στο ξεκίνημα αυτής της διαδρομής, εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές του νομού Πρέβεζας να έχουν υγεία και δύναμη, προκειμένου να κατορθώσουν, με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, να κάνουν ουσιαστικά βήματα στις ζωές τους.

Στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, να συνεχίζουν να στηρίζουν και να αποτελούν πρότυπο ζωής για τα παιδιά, ώστε με υπομονή και επιμονή να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης και της δύναμης του χαρακτήρα.

Για τη νέα σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας έχει δουλέψει συστηματικά και έχει μεριμνήσει, προκειμένου το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου, τα βιβλία, τα ωρολόγια προγράμματα και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις της εποχής μας.

Όραμά μας είναι η οικοδόμηση ενός σχολείου, το οποίο θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη των μαθητών, θα τούς δίνει κίνητρα για αναζήτηση βαθιάς γνώσης και θα τονώνει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών. Όραμά μας ένα σχολείο δημοκρατίας, δημιουργίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας, το οποίο θα παρέχει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του τόπου μας.

Εύχομαι και πάλι καλή σχολική χρονιά, γεμάτη χαρές και επιτυχίες!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα