Παρασκευή, 03/02/2023 | 12:01

Κώστας Μπάρκας: «Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή για έξοδο από τα μνημόνια».

529 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/09/2017, 4:07 πμ | 0 σχόλια

Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή, ώστε η χώρα μας, τον Αύγουστο του 2018, να τερματίσει τα μνημόνια, τη λιτότητα και την επιτροπεία» δήλωσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ.

«Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όσο και στη Δ.Ε.Θ., παρουσίασε το σχέδιο για έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, καθώς και τη νέα προοπτική της Ευρώπης. Μία Ευρώπη με δημοκρατία, μία Ευρώπη που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα, μία Ευρώπη, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Όχι στον νεοφιλελευθερισμό και τα μέτρα λιτότητας» επισήμανε.

Το τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου είναι αποτέλεσμα της κοπιώδους προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και της επίμονης διαπραγμάτευσής της με τους δανειστές της χώρας, με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας άσκησε κριτική στο σχέδιο του προέδρου της Ν.Δ. το οποίο παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας «Ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε μαθήματα καθαρού νεοφιλελευθερισμού. Θέλει να εκχωρήσει όλα τα δημόσια αγαθά στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Το σύνθημά του είναι ότι η αγορά τα λύνει όλα» και πρόσθεσε «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που έχουν πληγεί από την κρίση».

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και τις επερχόμενες επενδύσεις, με ορίζοντα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος, ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε «Θα γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας, όμως επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον, τους νόμους της χώρας μας και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» και συμπλήρωσε «Δεν μπορεί μια εταιρεία να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα