Πέμπτη, 18/04/2024 | 23:32

Ιωάννινα: Στο «νέο» λιμανάκι του Περάματος μοτοσικλετιστές από όλον τον κόσμο!

731 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/09/2017, 12:50 μμ | 0 σχόλια

Στο νέο λιμανάκι του Περάματος το οποίο μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά έκαναν στάση σήμερα το μεσημέρι περισσότεροι από 300 μοτοσικλετιστές οι οποίοι συμμετέχουν στην Mototour of Nations 2017 που για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα και μάλιστα στην Ήπειρο.

Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσικλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ο οποίος στηρίζει την εκδήλωση αυτή υποδέχτηκε τους μοτοσικλετιστές στο λιμανάκι του Περάματος αναδεικνύοντας έτσι το έργο που έγινε για την ανάπλασή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μοτοσικλετιστές και μοτοσυκλετίστριες από πολλές χώρες όπως η Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Βρετανία, Μονακό, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία κι άλλες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία αλλά και τις ομορφιές της Ηπείρου καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Περιφέρειάς μας, επισκεπτόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αμέτρητες ομορφιές της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με την εντυπωσιακή παρέλαση όλων των μοτοσικλετών μέσα στα Ιωάννινα, που θα ακολουθηθεί από επίσημο Gala Dinner και απονομές στην πισίνα του «Ήπειρος Παλλάς».

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, βρέθηκαν σήμερα στο Πέραμα όπου υποδέχτηκαν τους μοτοσικλετιστές και μίλησαν για τη σημασία που έχει για την ανάδειξη της περιοχής η φιλοξενία τέτοιων εκδηλώσεων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη γιορτή έρχεται στη χώρα μας και επιλέχτηκε η περιοχή μας να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει ανθρώπους από 20 χώρες οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στις πατρίδες του αποτελώντας για εμάς του καλύτερους πρεσβευτές», τόνισε ο κ. Κολόκας.

«Είναι σημαντικό τόσο για τα Γιάννενα όσο και για την περιοχή του Περάματος που η έλευση 300 και πλέον μοτοσικλετιστών συνοδεύτηκε και με την πρόσφατη ολοκλήρωση και παραλαβή εκ μέρους του Δήμου της ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Περάματος. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και ήδη τα πρώτα δείγματα για τις ευκαιρίες που προσφέρει για την πόλη και το ίδιο το Πέραμα είναι θετικά», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Γκόγκος.

Πλήρως ικανοποιημένος τόσο από τη φιλοξενία όσο και από το φυσικό πλούτο της περιοχής δήλωσε και ο διοργανωτής του Mototour of Nations 2017, Παναγιώτης Καλαϊτζής, μεταφέροντας και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων για τις όμορφες διαδρομές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

«Όταν αρχικά ανακοινώσαμε ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει στην Ελλάδα πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν καθώς έχουν συνδυάσει τη χώρα μας μόνο με νησιά, παραλίες κα θάλασσα. Μόλις όμως είδαν τα τοπία που έχει να προσφέρει η Ήπειρος αναθεώρησαν και ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επισκεφτούν ξανά την περιοχή σε κάποια από τις εκδρομές που κάνουν με τις μηχανές τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα