Σάββατο, 20/04/2024 | 18:37

Μεξικό: 47 νεκροί από τον φονικό σεισμό (VIDEO)

700 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2017, 1:47 πμ | 0 σχόλια

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, με τον πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για 47 νεκρούς.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μορέλο, Γκράκο Ραμίρεζ, έγραψε στο Twitter ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 42 νεκροί ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη του Μεξικού.

Οι εικόνες από βίντεο που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων είναι συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους ενώ καπνοί έχουν γεμίσει τον ουρανό πάνω από την Πόλη του Μεξικού. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Ορισμένες φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους, περιτριγυρισμένους από χαλάσματα, πεσμένους στο έδαφος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 3χλμ βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια ενώ το εστιακό βάθος ήταν 60χλμ.

Ο σεισμός αυτός έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό των 8,1 βαθμών Ρίχτερ, που στοίχησε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

 Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό

Τραγική ειρωνία: Ο Εγκέλαδος χτύπησε την ίδια ημέρα με τον φονικό σεισμό του 1985

Ο σεισμός που έπληξε την Πουέμπλα του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου έγινε την ίδια ημέρα με τον φονικό σεισμό του 1985, που ισοπέδωσε την χώρα της κεντρικής Αμερικής και σκότωσε τουλάχιστον 7.000 ανθρώπους.

Τότε το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ οι περισσότερες καταστροφές έγιναν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Και τότε, τα μεγάλα κτίρια κατέρρεσαν τηλεφωνικές γραμμές κόπηκαν, το αεροδρόμιο έκλεισε, ενώ πάνω από 100.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Πηγή: iefimerida

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα