Τετάρτη, 30/09/2020 | 01:52

Πολιτιστικός σύλλογος Πρέβεζα: Προτάσεις για το υπάρχον κοιμητήριο, αλλά και ερώτηση για νέο

394 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/08/2017, 8:15 πμ | 0 σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Αβέρωφ 2, 48100Πρέβεζα

Τηλ. 26820 61415

e-mail: pol.syl.preveza@gmail.com

ΠΡΟΣ

Τον Δήμο Πρέβεζας-

Διεύθυνση Περιβάλλοντος

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κύριοι,

Μετά την δικαιολογημένη αγανάκτηση πολλών συμπολιτών μας, την ανάδειξη του θέματος από τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. , αλλά και την δική μας επιστολή προς την Δημοτική Αρχή , η Υπηρεσία σας βελτίωσε κάπως την κατάσταση του δημοτικού Κοιμητηρίου, όσον αφορά την καθαριότητα και το κόψιμο των χόρτων.

Επανερχόμαστε με νέα επιστολή για να επισημάνουμε ξανά , όσα σε προηγούμενα έγγραφά μας έχουμε προτείνει και πιστεύουμε ότι η υλοποίησή τους θα έχει θετικά αποτελέσματα στην όλη εικόνα και λειτουργία του.

1. Η καθαριότητα και το κόψιμο των χόρτων πρέπει να γίνεται σε μόνιμη βάση και όχι μετά από πίεση πολιτών και δημοσιευμάτων.

2. Τα χόρτα που κόβονται ,πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από το χώρο του κοιμητηρίου .

3. Με βάση το μητρώο που υπάρχει στο Δήμο και πιστεύουμε να είναι ενεργό και να συμπληρώνεται , να ειδοποιηθούν όσοι συμπολίτες μας έχουν εγκαταλελλειμένους τάφους να τους ευπρεπίσουν. Όσα δε μνήματα δεν έχουν πλέον ιδιοκτήτες απογόνους, να διατεθούν ξανά για νέα χρήση.

4. Είναι ηθική υποχρέωση της κάθε Δημοτικής Αρχής ο ευπρεπισμός και η συντήρηση των τάφων των Δωρητών, ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν ή όχι απόγονοι.

5. Ο μόνιμος υπάλληλος του κοιμητηρίου είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο χώρο τις ώρες εργασίας του (πράγμα που δεν συμβαίνει) και να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως αυτές ορίζονται από το νόμο.

6. Να γίνει καταγραφή των ταφικών μνημείων που έχουν καλλιτεχνική αξία και σε συνεργασία με τους πολίτες-ιδιοκτήτες αυτών των μνημείων να προστατεύονται αυτά και να συντηρούνται.

7. Η στήλη του αρχικού κοινοταφίου των ανδρών του Ναρκαλιευτικού <ΠΗΝΕΙΟΣ>, πρέπει να απομακρυνθεί από το χώρο του κοιμητηρίου καθώς τα οστά των φονευθέντων ανδρών έχουν μεταφερθεί στο Μνημείο του Ναύτη και η παραμονή της στο χώρο του κοιμητηρίου και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις.

Κλείνουμε την επιστολή μας αυτή με δύο ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή :

1. Ποιός ο σχεδιασμός για το νέο κοιμητήριο;

2. Ποιά η αναγκαιότητα κατασκευής των οστεοφυλακίων στο σημερινό κοιμητήριο (που στοίχισαν και κάποια χρήματα) και γιατί δεν χρησιμοποιούνται;

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στα παραπάνω ερωτήματα είναι υποχρέωση και καθήκον της για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών.

Για Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κωνσταντίνος Λογοθέτης Άννα -Μαρία Σαρδελή

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα