Τρίτη, 16/04/2024 | 06:53

Ν. Πρέβεζας: Σπουδαία πρωτοβουλία, που εκτοξεύει πολιτισμό-τουρισμό

831 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/08/2017, 10:07 πμ | 0 σχόλια

Σπουδαία πρωτοβουλία, που εκτοξεύει πολιτισμό-τουρισμό, είναι σε διαδικασία υλοποίησης και μια σειρά από δράσεις, θα βάλουν για τα καλά την περιοχή μας, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη…Η Δύναμη της ιδέας &
το παγκόσμιο σύμβολο! Έλληνες και Ξένοι, φίλες και φίλοι , του Νεκρομαντείου αναλαμβάνουν μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με την ίδρυση του συλλόγου φίλων του Νεκυομαντείου του Αχέροντα. Αυτόματα μπαίνουν σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του συλλόγου, επί τάπητος ζητήματα όπως η δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού κέντρου στη ζώνη του Αχέροντα ή τον Μεσοπόταμο, που θα υπάρχει σε 3D απεικόνιση όλο το μυστήριο του Θανάτου, με τον Χάρο, να μεταφέρει τις ψυχές και όλα όσα κουβαλά ο μύθος για τις ψυχές στον Άδη. Σε ότι αφορά την φυσιολατρική πλευρά, γίνεται αναφορά για πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους στη ζώνη του Αχέροντα ή τον Μεσοπόταμο, ενώ προβλέπεται και η πραγματοποίηση ετήσιου ποιοτικού φεστιβάλ, με διαλέξεις και δράσεις ποιοτικού ρεπερτορίου. Όλα αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του συλλόγου φίλων Νεκυομαντείου του Αχέροντα, Σπύρο Ράπτη, γεννήθηκαν από τη δύναμη της ιδέας, το παγκόσμιο σύμβολο του θανάτου, που αποτελεί την παντοτεινή ανθρώπινη αγωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Πάργας Νίκος Σμπόνιας, οι κ.κ. Θανάσης Ράπτης, Θωμάς Χρήστου, ο δικηγόρος Αντρέας Νικολάου, η δικηγόρος Αικατερίνη Φράγκου, η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου, ο απόδημος επιχειρηματίας καταγόμενος από την περιοχή Γιώργος Ζέρβας, ενώ με ιδιαίτερη συμβολή στην όλη προσπάθεια, είναι η συμμετοχή του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννη Γιαμά. 

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι σε καθημερινή βάση τα μέλη του συλλόγου διευρύνονται, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί. Μια πρωτοβουλία που με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί και μπορεί ρεαλιστικά να υλοποιηθεί, έχει τη δυνατότητα, να βάλει για τα καλά την ευρύτερη περιοχή μας, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ανεπίσημα αυτή η πρωτοβουλία τυγχάνει της ενθάρρυνσης των αιρετών φορέων της περιοχής μας και μόλις πάρει την επίσημη οδό, αναμένεται να τύχει και της αμέριστης στήριξης, αλλά και της συνεργασίας προκειμένου το αποτέλεσμα, να είναι το ιδανικό. Η δύναμη της ιδέας και το παγκόσμιο σύμβολο, μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, να την προβάλλουν ακόμα περισσότερο και να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση, στην ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια πρωτοβουλία που έχει πλαισιωθεί από αξιόλογες προσωπικότητες, που ακολουθείται από πολλά μέλη και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μπορεί να προσθέσει ένα σημαντικό συν στον τουρισμό μας, τον πολιτισμό μας, την τουριστική μας προβολή, αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα