Σάββατο, 20/04/2024 | 09:30

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόβλημα των αδέσποτων

679 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/08/2017, 3:29 μμ | 0 σχόλια

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την παρέμβαση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος κατέθεσε δέσμη προτάσεων για το ζήτημα των αδέσποτων με αφορμή τον επικείμενο δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι προτάσεις που καταθέτει ο κ. Καραγιάννης κινούνται στο πνεύμα των παρεμβάσεων και των νομοθετικών ρυθμίσεων που έχει ζητήσει ήδη εγγράφως από το αρμόδιο Υπουργείο ο Δήμος Ιωαννιτών εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δυστυχώς χωρίς να έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Η πρώτη πρόταση του κ. Καραγιάννη συνίσταται στην επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων από το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μια θετική πρόταση η οποία ωστόσο, για το Δήμο Ιωαννιτών δεν είναι η βασική λύση στο πρόβλημα.

Το κράτος έχει επιδοτήσει μέχρι σήμερα το Δήμο Ιωαννιτών με μόλις 5.000 ευρώ την ώρα τα έξοδα για τη συντήρηση του καταφυγίου αλλά και την εν γένει λειτουργία και στήριξη των υπηρεσιών που αφορούν τα αδέσποτα είναι υπερπολλαπλάσια.

Είναι βέβαιο ότι χρειάζεται η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση αλλά για εμάς δύο είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, σημειώνει ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας:

Α) Η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου κτηνιάτρου από τον Δήμο διότι, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία πράξη περισυλλογής ή περίθαλψης αδέσποτων χωρίς την παρουσία κτηνιάτρου και οι μέχρι τώρα προσπάθειες μας, με τις υπάρχουσες δυνατότητες για συνεργασία με κτηνιάτρους απέβησαν άκαρπες.

Β) Η συνολική αλλαγή του νομικού πλαισίου σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

«Είναι σημαντικό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση από βουλευτές ή και άλλους φορείς πέραν της Αυτοδιοίκησης, κυρίως του πρώτου βαθμού, η οποία μέχρι σήμερα προσπαθεί μόνη της να δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα», καταλήγει ο κ. Μπέγκας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα