Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:51

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα-Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

793 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/08/2017, 3:19 μμ | 0 σχόλια

Ειδικότερα, πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Αναλυτικότερα, σήμερα, Τρίτη (29/08/2017) οι περιοχές που θα επηρεστούν ειναι η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περάσουν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια.

Αύριο, Τετάρτη (30/08) τα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 ενισχυμένοι βαθμιαία σε 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος ο καιρός γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αρχικά τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως, το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα