Σάββατο, 26/09/2020 | 06:57

2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος ‘Το μονοπάτι του Αγίου Κοσμά’ Παπαδάτες Πρέβεζας- Ζήσε την εμπειρία μαζί μας

515 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/08/2017, 9:58 μμ | 0 σχόλια

Προκήρυξη αγώνα.

Παπαδάτες Πρέβεζας Σάββατο 19-8-2017 και ώρα 16:00 μμ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών ‘’ Ο Άγιος Κοσμάς ‘’, σε συνεργασία με το Δήμο Ζηρού και την Τοπική Κοινότητα Παπαδατών, διοργανώνουν για 2η φορά τον ορεινό αγώνα δρόμου με την επωνυμία ‘’ Το μονοπάτι του Αγίου Κοσμά ‘’.

Πρόκειται για έναν αγώνα 21 περίπου χιλιομέτρων και +1024m υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε ερασιτέχνες δρομείς, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία των Παπαδατών στα 280m υψόμετρο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά.

Ο αγώνας αυτός, είναι η συνέχεια της συμβολής του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών ‘‘ Ο Άγιος Κοσμάς ’’ και του Δήμου Ζηρού, στη δρομική κοινότητα που διευρύνεται συνεχώς και στόχο έχει να προβάλει την αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή, ενώ αποτελεί μια ευκαιρία διεξαγωγής ενός λαϊκού αγώνα στην τοπική κοινότητα, ώστε να φέρει το τρέξιμο πιο κοντά σε αθλητές, θεατές και πολίτες. Η συμμετοχή των αθλητών τα προηγούμενα χρόνια στους 4 Ημιμαραθωνίους Λάκκας Σουλίου που διοργανωθήκαν από το Σύλλογο και το Δήμο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και για αυτό υπήρξε η πρωτοβουλία από τα οργανωτικά μέλη, για την ενίσχυση και βελτίωση ακόμα περισσότερο του θεσμού, να μετατραπεί ο αγώνας αυτός από αγώνα τρεξίματος σε ορεινό αγώνα ώστε να μπορέσουν οι αθλητές και θεατές να έρθουν κοντά και να γνωρίσουν τα πανέμορφα τοπία του βουνού μας, να τρέξουν σε μια δύσκολη αλλά μαγευτική διαδρομή και ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί στο χωριό μας.

Στοιχεία αγώνα.

Ι. Αγώνας 21,5 ΧΛΜ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ώρα εκκίνησης: 16:00

Απόσταση αγώνα: 21,5 km.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Πλατεία Παπαδατών Πρέβεζας

Περιγραφή διαδρομής αγώνα:

Με την εκκίνηση οι δρομείς κατευθύνονται βόρεια, και μετά από 300 m αφήνουν την άσφαλτο και συνεχίζουν σε χωματόδρομο και με μια ελαφρά κατάβαση φθάνουν στο χαμηλότερο υψομετρικό σημείο της διαδρομής (1km ) .

Συνεχίζουμε προς τα βόρεια και φθάνουμε στο εκκλησάκι της Παναγίας (2,5 km), από εκεί η πορεία στρέφεται προς τα βορειοανατολικά και περνάει μέσα απ’ το πλατανόδασος της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (3.0 km).

Εκεί στρίβουμε ξανά προς τα βόρεια και μέσα από μονοπάτι ανεβαίνουμε και συναντούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ενώνει τις Παπαδάτες με τα Μελιανά (5,0 km), τον οποίο περνούμε κάθετα και μπαίνουμε ξανά σε χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου (6,5 km).

Απ’ το πανέμορφο αυτό σημείο με τα πλατάνια και τις αστείρευτες πηγές, ξεκινά το δύσκολο τμήμα της διαδρομής μέσα από ένα σκληρό μονοπάτι με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, που μας οδηγεί αρχικά στη θέση ‘’ Mπουζιούρα ’’ (9.0 km).

Κατόπιν συνεχίζουμε την ανάβαση προς τη Ζαρκόραχη, τη δεύτερη ψηλότερη κορφή του Νομού Πρέβεζας (11.0 km).

Από τη Ζαρκόραχη κατευθυνόμαστε νότια αρχικά προς το δάσος με την εκκλησία του Προφήτη Ηλία (13.0 km) και από εκεί νοτιοδυτικά προς το σημείο απογείωσης των αθλητών αλεξίπτωτου πλαγιάς (15.0 km).

Συνεχίζουμε ξανά νότια μέσα από ωραίο μονοπάτι προς τη θέση ‘’καταφύκια’’ (17.0 km) και από εκεί δυτικά για να συναντήσουμε το μονοπάτι που θα μας κατεβάσει στον δασικό δρόμο (18.0 km) πάνω απ΄το χωριό μέσω μιας υπέροχης διαδρομής.
Πορεία ξανά προς τα βόρεια με μικρά υψομετρικά σκαμπανεβάσματα και περνώντας απ’ το εκκλησάκι της Αγίας Ζώνης (20.5 km), στρίβουμε ξανά προς τα νοτιοδυτικά και συναντούμε τα πρώτα σπίτια και φθάνουμε στον τερματισμό.

Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη και θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κατά μήκος της. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σταθμοί Υποστήριξης – Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά ποτά και μπανάνες, όπως και στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση από τα οργανωτικά μέλη του αγώνα και τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή στην ιστοσελίδα αποτελεσμάτων του Συλλόγου για τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Σήμανση διαδρομής: Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον ορεινό αγώνα των 21,5 Km έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω συμπλήρωσης φόρμας με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017.

Η εγγραφή πραγματοποιείται σε δύο στάδια:

Ο αθλητής συμπληρώνει τα στοιχεία του στη φόρμα και τα αποστέλλει, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσει το αντίτιμο της συμμετοχής του στο Λογαριασμό 283/605523-02 (IBAN: GR130112830000028360552302 ) της Εθνικής Τράπεζας (Όνομα δικαιούχου : Κίτσιος Γιαννάκης-Κωνσταντίνος ) εντός 5 εργάσιμων ημερών για την ολοκλήρωση της εγγραφής. Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή. Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο όταν έχει τακτοποιηθεί και οικονομικά.

Καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο των εγγραφών είναι η Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017. Εφόσον δεν έχει εμφανιστεί η κατάθεση του αντιτίμου από τον αθλητή που έκανε την εγγραφή έως και αυτή την ημερομηνία, η εγγραφή θεωρείται άκυρη και ο αγωνιζόμενος δεν θα παραλάβει αριθμό συμμετοχής.

Οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής τους όρους της παρούσας προκήρυξης, καθώς και ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τους διοργανωτές σε σχέση με την επικοινωνία του αγώνα στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Παραλαβή αριθμού : Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα κατά τις ώρες 14:30 έως 15:30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο σημείο Εκκίνησης του Αγώνα.

Υγειονομική Κάλυψη: Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή για ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις εφόσον θεωρείται ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν φροντίσει για τον προληπτικό ιατρικό τους έλεγχο και συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενοφόρο.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 5 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Διακρίσεις – Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Για τον 1ο νικητή του αγώνα θα υπάρξει έπαθλο ένα mountain bike.

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τον ορεινό αγώνα των 21,5 km είναι 5 ευρώ.

Υψομετρικός Χάρτης

20160531103927-79183-profile.png

ΙΙ. Παιδικός αγώνας 1.000 Μ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί αγώνας 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικού-γυμνασίου.

Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά θα πραγματοποιείται την ημέρα του αγώνα και θα πρέπει απαραίτητα να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Οι γονείς και κηδεμόνες υπογράφοντας την δήλωση αποδέχονται την αποκλειστική ευθύνη τους για τη συμμετοχή του παιδιού στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή για ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στα παιδιά που θα τερματίσουν στον αγώνα θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα και Μετάλλιο και έπαθλο για τον 1ο νικητή ένα mountain bike.

Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.

IMG_001 IMG_003IMG_004 IMG_005IMG_006 IMG_007

IMG_003IMG_004IMG_006IMG_007IMG_008

Πληροφορίες

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου έχει αναρτηθεί η προκήρυξη, καθώς και η φόρμα εγγραφής των αθλητών.

Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, εφόσον δεν καλύπτονται από την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν email στη διεύθυνση papadates_morfotikos@yahoo.gr.

Υπεύθυνος συντονιστής της διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Μάνθος Κώτσης. ( Τηλ. : 6974108595 )

Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών ‘’ Ο Άγιος Κοσμάς ‘’

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Φωτεινή Αυγέρη

www.halfmarathonlakkasouli.wordpress.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα