Πέμπτη, 21/01/2021 | 13:21

Ομιλία του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

502 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/07/2017, 8:38 μμ | 0 σχόλια

Συντρόφισσες και σύντροφοι,


Φίλες & Φίλοι,

Η καρδιά της Δημοκρατικής Παράταξης κτυπά πιο δυνατά από χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην ανοικτή πρόσκληση της Προέδρου μας, κόμματα, συλλογικότητες, πολιτικά πρόσωπα και πολίτες δίνουμε δυναμικό παρόν.
Συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της οικολογίας ,είναι εδώ χωρίς αποκλεισμούς.
Σε πείσμα, όλων όσων είχαν προβλέψει την εκλογική θνησιμότητα, την ιδεολογική βαβυλωνία και την οργανωτική συρρίκνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η Πρόεδρός μας έβαλε τον οδικό χάρτη για την πορεία μας, με την εκλογή του αρχηγού από τη βάση, το νέο μητρώο και το ιδρυτικό συμέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ήρθε λοιπόν η ώρα που η ΔΗΣΥ θα προτάξει τη νέα πολιτική πρόταση για την κοινωνία. Κι αυτό είναι το στοίχημά μας.
Χθες σήμερα και αύριο απαντάμε στην κοινωνία, απαντάμε στην κυβέρνηση, απαντάμε ότι εμείς σηκώσαμε το βάρος και υπάρχει η χώρα.
Απαντάμε με μια φωνή δυνατή και αποφασιστική ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ να μας ΣΕΒΕΣΤΕ γιατί είμαστε δυνατοί και ενωμένοι.
Ερχόμαστε για να εκφράσουμε, τη μεγάλη Συμμαχία των δυνάμεων της προόδου, του εκσυγχρονισμού, της ανοιχτής κοινωνίας, της Ευρώπης των ανοιχτών οριζόντων, της δημιουργίας, της ισότητας.
Των δυνάμεων που εργάζονται για μια νέα Ελλάδα με νέες ιδέες, ολοκληρωμένο σχέδιο, και φιλόδοξο όραμα. Των δυνάμεων που μπορούν να συγκρουστούν οριστικά με κάθε πελατειακό και παρασιτικό σύστημα. Ερχόμαστε γιια να συνθέσουμε δημιουργικά, τα θετικά του παρελθόντος , με τα αιτήματα και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ:

Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα της καταστροφικής επιλογής του 2014 να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
Έταξε τα πάντα στους πάντες και σήμερα δέσμιος των ανεφάρμοστων υποσχέσεων που έδωσε.
Έρμαιο στα χέρια των δανειστών,οδήγησε τη χώρα σε μνημόνιο διαρκείας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.
ο αφήγημα της αντι- μνημονιακής προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αποδείχτηκε στην πράξη κενό περιεχομένου. Τους ενώνει η εξουσία. Τους κρατάει συνεργαζόμενους η νομή του κράτους. Αυτό είναι και το διακύβευμα. Υπηρετώντας ένα σχέδιο παραμονής στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ απενοχοποίησε την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2004-2009, περίοδος που η χώρα μπήκε στον αυτόματο πιλότο. Με αποτέλεσμα, πρόσωπα που είχαν καθοριστική συμμετοχή στη χρεοκοπία της χώρας , επαγγέλλονται σήμερα την ανάπτυξη.
Με το ανάλγητο φιλελεύθερο μοντέλο στην οικονομία, σήμερα να θέλουν να προτάξουν κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη. Για μια σειρά ζητήματα παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό η κυβέρνηση σε αναμονή, ενώ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συνειδητά αποφεύγει να πάρει θέση.
Διγλωσσία για να κερδίσουν τις εκλογές. Τα κόμματα της Βουλής του ψαρεύουν σε θολά νερά.
Λίγο αντιπολίτευση , λίγο συμπολίτευση και μικρο- ηγεμονισμοί, προκειμένου να κρατηθούν σε ποσοστά κοινοβουλευτικής παρουσίας.
Όλα αυτά κουβαλούν νερό στο μύλο ενός δίπολου τάχα της αριστεράς , με τη σύγχρονη δεξιά που δεν είναι τίποτε άλλο από τις όψεις του ίδιου νομίσματος.
Μνημόνια , ξεπούλημα , απολύσεις και αφανισμός του κοινωνικού κράτους.
Υπάρχει απάντηση; Υπάρχει λύση; ΝΑΙ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη που οριοθετεί με σαφήνεια
• Την αντίθεση προόδου-συντήρησης.
• Τη διαφορά εκσυγχρονισμού-λαϊκισμού
• Την αποσαφήνιση αριστεράς-δεξιάς.
• Την οριοθέτηση Ευρωπαϊσμού- αντιευρωπαϊσμού.
Η κρίση πρέπει να μας οδηγήσει σε μια εθνική αυτογνωσία και σε μια νέα πατριωτική υπερηφάνεια. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, για τις εθνικές ολιγωρίες.
Όλοι ζήσαμε και ζούμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση αιφνιδιασμένη, μυωπική , συντηρητική ,διαιρεμένη και αναδιπλωμένη στους εθνικισμούς της.Μέσα σε αυτό το καμίνι της κρίσης ,η Ελλάδα μπορεί να επανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια με πρόγραμμα και με σχέδιο.
Αυτός είναι ο ρόλος μας, ως ιστορικής παράταξης της Σοσιαλδημοκρατίας, με σεβασμό στις παρακαταθήκες ,του μεγάλου ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου.
Εθνική ανασυγκρότηση. Αλλαγή του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου. Νέα συμπόρευση της εθνικής αυτογνωσίας με τον προοδευτικό λαϊκό ευρωπαϊσμό.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Οι μεγάλες τομές για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας μας και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα των Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη αγκαλιάστηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
Η πολιτική μας το 2009-2011 έσωσε τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία.
Όμως δε ζητήσαμε τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας το 2004-2009 και το πληρώσαμε.
Στο δρόμο της εθνικής στρατηγικής και των μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ, περπάτησε η Κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά η κυβέρνηση Σαμαρά με τα 3 Ζάππεια και τα 18 δις ισοδύναμα, καθώς και η Κυβέρνηση ‘πρώτη φορά αριστερά’ του Αλέξη Τσίπρα με το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.
Φίλες και Φίλοι,

Η Δημοκρατική Παράταξη λοιδορήθηκε, μπήκε στο κρεββάτι του Προκρούστη, λεηλατήθηκε , έζησε στο πετσί της το γενιτσαρισμό.
Όμως η ψυχή της έμεινε ανέπαφη και τώρα πάμε και πάλι δυνατά μπροστά.
Γιατί όπως έλεγε και ο Γιώργος Γεννηματάς ,όλοι εμείς εδώ, είμαστε αχθοφόροι αξιών, οραμάτων και αγώνων για το Σοσιαλισμό και τη Δημοκρατία.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

Ήρθε η ώρα η νέα γενιά να ενώσει τη φωνή της και να βγει δυνατά για να στηρίξει την προσπάθειά μας για μια νέα Ελλάδα των αξιών. Ήρθε η ώρα για απλές και καθαρές λύσεις.
Όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες για την στάση μας.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Με δικαιοσύνη και ηθική και κυρίως με ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές!
Αυτός είναι ο στόχος και θα τον πετύχουμε γιατί ενωνόμαστε-αλλάζουμε και προχωράμε όλοι μαζί!Ένα το μήνυμά μας, προχωράμε μπροστά!
Καλό μας αγώνα!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα